Fandt mishandlet hund på bryllupsrejsen: Reddet fra den sikre død

Rikke og Christians bryllupsrejse blev noget anderledes, end de havde forestillet sig. Allerede på feriens første dag fik de besøg af en mishandlet og udsultet hund, som vandt deres hjerter. Sammen med sin mand satte Rikke himmel og jord i bevægelse for at redde hunden fra dyreinternatets gaskammer og få den med hjem.

Ribben og hofteskåle stak tydeligt frem på den lille brune hund. Ører og ben var fyldt med sår, og arrene om halsen fortæller en grusom historie. Det var svært at nusse ham, det gjorde for ondt på det lille kræ. Men den elskede mennesker.

Rikke Melton Ager og Christian Melton var lige ankommet til den afsidesliggende spanske finca (en slags bondegård/feriehus på landet, red.) uden for Malaga, som de havde lejet. De blev gift den 12. december og glædede sig til romantik og tosomhed i fem smukke dage under den spanske sol.

De lavede mad og nød den på terrassen med rødvin og den nedgående sol. Hunden lagde sig under bordet og tog glad imod rester og kærlighed, mens den sukkede velfornøjet med en lyd, der mindede dem om deres egen lille hund derhjemme.

– Da vi gik i seng, tog den hynden fra Christians stol og lagde sig på den foran vores dør, fortæller Rikke.

Næste morgen lå hunden der endnu.

Læs også: Tanja tabte sig 92 kilo: Sådan gjorde hun

Hunden skulle aflives

– Der var jeg allerede solgt, siger Rikke.

– Ja, Rikke var. Jeg prøvede på at være realist. Det lykkes ikke så godt, tilføjer Christian med et skævt smil.

De danske ejere fortalte, at der tit kom vildfarende hunde; Podencoere, en spansk mynderace, som jægerne bruger til kaninjagt. Hvis de ikke er gode nok som jagthunde, bliver de kasseret. Efterladt i skoven, bundet eller hængt i et træ og ofte mishandlet.

Ejerne havde indrettet et hjørne i skuret til hunden, givet den mad og ringet efter det lokale dyreinternat, som ville hente hunden. Men noget glippede. De lavede en ny aftale, og Rikke og Christian fik at vide, at hunden ville blive afhentet, mens de var på udflugt. Igen glippede det.

– Det var der nok en mening med, så vi besluttede os for at tage ham, fortæller Rikke, 40, der arbejder som advokatsekretær.

De troede, internatet vidste, hvordan man kunne adoptere ham og måske endda havde et samarbejde med nogle af de organisationer, der arrangerer den slags adoptioner.

Læs også: Han havde opgivet at leve: Kærlighed helbredte ham

– Vi blev mødt af sådan en rigtig arrogant, spansk skrankepave. De havde ikke et samarbejde med nogen og var overhovedet ikke interesseret i at hjælpe, fortæller Rikke, der taler flydende spansk efter at have boet flere år i landet.

I stedet fik de at vide, at hunden blev sat i en hundegård i 10 dage. Den ville sikkert ikke blive afhentet af nogen spansk familie, for den så jo hverken sund eller rask ud. Hvis hunden overlevede de andre hunde i hundegården, ville den efter de 10 dage blive aflivet.

– De gasser eller brænder hundene, har vi hørt. Det er den billigste metode, og de får jo 20-30 hunde ind om dagen på grund af finanskrisen, som har ramt Spanien hårdt, fortæller Rikke.

Hun græd og forsøgte at overbevise manden på internatet om, at de ikke bare var tilfældige turister, der havde fået ondt af en hund, som de ville glemme alt om, når ferien var slut.

Navnet er Mulligan

– Vi fandt ud af, at der meget tit står turister, der vil have en hund, de har fundet. Men den skal tre uger i karantæne, og så henter de den aldrig. Så er det blevet hverdag. Det var selvfølgelig derfor, han opførte sig sådan, siger hun.

– Jeg undersøgte mulighederne for at køre hjem, så vi kunne have ham med, men der er over 3000 km, og jeg skulle på arbejde næste dag, fortæller 39-årige Christian, som er restaurantchef på MASH i lufthaven i København.

Endelig efter adskillige timer fik de overbevist personalet om, at de ville komme tilbage og hente hunden. De fik ham vaccineret, chippet og taget prøver for at se, om han fejlede noget, og han blev registreret i deres navne.

– Hvad hedder hunden, spurgte dyrlægen.

Læs også: Tina aflyste skilsmissen efter baby-lykke: Lille Natasja redder familien

Rikke og Christian kastede et blik på hinanden. De havde talt om det, men var bange for at give ham et navn, hvis de nu ikke fik lov til at beholde ham.

– Mulligan, sagde de.

Mulligan er et udtryk, man bruger især i golf, når man sletter alt, der er sket, og får en ny chance.

Mødet med Flick

– Vi vidste reelt ikke, om han ville overleve. Vaccinerne er meget kraftige, og Mulligan havde det ikke for godt. Vi var bekymrede, men vi var også bekymrede for, hvordan det ville gå herhjemme, siger Rikke.

Hjemme har de nemlig en dansk-svensk gårdhund på halvandet år, Flick. Cirka samme alder som Mulligan. Og hvordan ville det gå med to hanhunde på den begrænsede plads i deres lejlighed på Amager.

– Jeg tænkte også på, om Flick ville blive jaloux eller ked af det. Hvis det ikke gik, så ville vi sælge Mulligan videre herhjemme. Det er nemmere end i Spanien, siger Rikke.

De fik Mulligan indlogeret på et hundehotel, hvor en dyrlæge tog sig af den i tre uger, indtil Christian fløj tilbage og hentede ham.

– Jeg var herhjemme med Flick. Vi aftalte, at hundene skulle mødes på neutral grund ved metroen, fortæller Rikke.

Læs også: 47-årige Judy fik ondt maven – 1 time senere var hun mor

Det førte selvfølgelig til en hurtig slåskamp, som Flick vandt. Det var den 17. januar, siden har det ændret sig. Mulligan har taget omvæltningen fra spansk jagthund til skødehund på Amager flot.

– Flick nurser og beskytter Mulligan nu. Og de tumler helt vildt. Alle vores bekymringer er blevet gjort fuldstændig til skamme, fortæller Rikke, som forsøger at dele sin opmærksomhed ligeligt mellem de to hunde.

– Det blev ikke den bryllupsrejse, vi havde regnet med. Men den var super romantisk alligevel - og i dyrenes tegn, siger hun.

Og på den spanske finca går de danske ejere allerede og frygter for, hvornår den næste mishandlede hund finder deres gård, for hvem skal redde den?