Hvor skal vi hen du?

Eddie er en blind labrador. Uden sin bedste ven, terriergadekrydset Milo, ville han være prisgivet. Men de to hunde har indgået en pagt, som gør dem uadskillelige. Milo er førerhund for Eddie.

Det må være noget af et hundeliv at være hund og blind. Hunde er ganske vist skarpe med snuden, men det må uden tvivl medføre nogle problemer i hverdagen alligevel - selv om man kan snuse sig frem til det meste.

Milo er førerhund

Så hvad gør man egentlig, hvis man er en blind hund? Det samme som et menneske ville have gjort naturligvis. Man får sig en førerhund. Det er terriergadekrydset Milo et godt bevis på. Han er førerhund for sin bedste ven, Eddie, som er en syvårig, blind labrador. De to venner har simpelthen indgået en pagt og følger hinanden i tykt og tyndt. Ofte ses de løbe rundt sammen - og Milo fører an med den orange snor, der knytter dem sammen. Samtidig signalerer Eddies noget specielle mundering, at man skal holde ekstra øje og udvise agtpågivenhed.

LÆS OGSÅ: Hun befriet efter fire år

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Ansvarsbevidst

Deres stolte ejer, 45-årige Angie Baker-Stedham fra Cardiff i Wales, fortæller:

- Før Eddie blev blind, elskede de at løbe rundt i haven efter hundelegetøj, men nu er Eddie afhængig af Milos hjælp. De elsker at løbe en tur i skoven sammen. Samtidig er Milo også blevet en meget ansvarsbevidst hund, selv om den er den lille af de to.

Sover sammen

- Milo holder altid et vågent øje på Eddie, og de sover gerne sammen. Jeg opdagede først, at Eddie var ved at blive blind sidste år, da han begyndte at gå ind i skraldespande og vægge, fortæller Angie.

- Det var trist, og det hele gik så hurtigt. Nu hjælper Milo mig altid med at hente Eddie, når jeg kalder på ham.

Faktisk påtog Milo sig ledsagerrollen helt uden træning. Det kom af sig selv. I dag sover de i samme rum og bruger al deres tid sammen. Uden Milo ville Eddie være fortabt.

En ven for livet

- Milo bærer bjælder på sit halsbånd, så Eddie kan følge ham. Hvis Eddie kommer ud af syne, bringer Milo ham tilbage til mig, siger Angie.

Og sådan vil det komme til at være mange år endnu, for Eddie vil aldrig komme til at se igen. Men så er det jo godt, at man har en ven for livet, som man altid kan stole på.

LÆS OGSÅ: Seks hundehvalpe blev reddet af familie