Katten Monty hylder det uperfekte

Manglende næseryg og øjne, der sidder langt fra hinanden, kan af mange ses som fejl. Men for kæresteparret Mikala og Michael fra Rødovre er Monty perfekt. Nu bliver katten med det særprægede udseende hyldet af katteelskere over hele verden.

– Første gang jeg så Monty på Kattens Værns hjemmeside, udbrød jeg: Kom og se, Michael. Han ligner en mongol. Jeg syntes simpelthen, at han var så nuttet med sine såkaldte fejl. Så selv om vi ikke havde mødt ham endnu, var jeg slet ikke i tvivl om, at han skulle bo hos os.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du det rigtige kæledyr

I lejligheden i Rødovre sidder 30-årige Mikala Fuglesang, mens den 4-årige kat Monty ligger kælent på hendes skød. En kat, der med sit særprægede udseende har opnået kultstatus blandt katteelskere over hele verden. Hans ansigt pryder kopper og T-shirts, og med over 71.000 følgere på Facebook er der garanteret stor interesse, når kæresteparret lægger billeder op af Monty. 

Det hele begyndte den dag, da Mikala og hendes kæreste, Michael, besøgte Kattens Værn for at opleve den besynderlige kat, som de havde set på hjemmesiden. Katten havde været hos Kattens Værn i flere måneder, og selv om Monty var både rolig og kælen, blev han gang på gang valgt fra på grund af sit udseende. Men da kæresteparret så ham, var det netop udseendet, som i første omgang vandt deres hjerter. 

– Michael tog ham op og lagde ham på ryggen, mens han nussede ham. Medarbejderne på Kattens Værn gloede lidt. De havde nemlig aldrig set Monty så rolig i fremmede menneskers nærvær, forklarer Mikala, mens Monty og parrets to andre katte, Malle og Mikkel, løber rundt nede på gulvet.

Hjemme i Rødovre faldt Monty hurtigt til blandt de andre katte. Malle, der levede under kummerlige forhold hos sin tidligere ejer, og Mikkel, der kun har tre ben. Men parret fandt hurtigt ud af, at Monty har nogle problemer med blæren. 

Dyrlægen mente, at der kunne være flere grunde til det. Blandt andet kunne det være stress fra at komme ind i en ny katteflok. Derfor ville de prøve en plejefamilie af til Monty. De lavede en Facebookgruppe, og hurtigt væltede det ind med beskeder. 

LÆS OGSÅ: Her døde fire børn og en far

– Det var helt overvældende. Vores opslag var blevet delt i Jylland, og folk ringede fra nær og fjern, fordi de gerne ville have Monty.

Monty endte med kun at være i pleje i en halv time, før Mikala brød tudede sammen ved tanken om, at hun skulle undvære den kat, som hun allerede havde knyttet sig meget til. 

De fandt hurtigt ud af, at Montys blæreproblem ikke var psykisk, men fysisk, og han fik behandling. 

Som en hvirvelvind blev Montys Facebook-side set af tusindvis af mennesker, og da den en dag blev opdaget og delt i USA, eksploderede interessen.  

– Til hans fødselsdag modtog vi tusindvis af beskeder fra folk. Vi blev flere gange opfordret til at skrive vores adresse på Facebook-siden, så de kunne sende fødselsdagsgaver til ham. Det var jo helt vildt. En ting er, at vi jo synes, at han er en fantastisk kat, men at andre er lige så vilde med ham, det havde vi aldrig nogensinde regnet med, forklarer Mikala.

 

Du er god nok

Hun tror, at det blandt andet er det budskab, de har koblet på Monty, som folk er blevet vilde med.

– Bare fordi, at man er anderledes, så er man stadig god nok. Det er vores livsindstilling, og det kan også ses på de katte, vi har anskaffet. Vi er ikke gået efter de flotteste katte, men efter dem, der har personlighed og er kælne. Samtidig prøver vi at tage budskabet et skridt længere. Jeg har blandt andet haft Mikkel, der kun har tre ben, med ude på en skole. Her snakkede vi om mobning, og at man ikke skal dømme andre på udseendet. 

Ved at sælge merchandise med et logo af Monty samler Mikala og Michael nu ind til Kattens Værn, og når Monty rammer forsiden af USA’s største dyremagasin, så får Mikala og Michael lov til at bestemme, hvad 40 procent af indtjeningen fra magasinet går til. 

– Det bliver selvfølgelig Kattens Værn, smiler Mikala, der trods sin entusiasme omkring katte alligevel har sine grænser. 

– Vi skal giftes til foråret, og så sagde Michael, at Monty skulle være ringbærer. Der gik min grænse alligevel.