Militærhunden Lucca mistede et ben på mission: Hæder til heltehund

Lucca har været bombehund i både Irak og Afghanistan og har været med på over 400 livsfarlige missioner, inden hun selv blev ramt af en bombe og mistede et ben.

Det er ikke altid, at de får den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener, når militærhistorien skal skrives. Men faktisk er nogle af de største helte de hunde, der drager i krig side om side med deres to-benede førere og kolleger.

En af de helte er militærhunden Lucca, som nu har opnået den hæder, hun fortjener.

LÆS OGSÅ: Lene mistede sit livs kærlighed

Den 12-årige schæferhund modtog for et par uger siden den fornemme PDSA Dickin-medalje, som beskrives som ”den største hæder noget dyr i verden kan opnå som udstationeret i militære konflikter”. Det skriver New York Daily Mail.

Mistede et ben

Lucca nåede at tjene som bombehund for det amerikanske marineinfanteri i Irak og Afghanistan i seks år og gennemførte over 400 livsfarlige missioner. Dermed har hun reddet tusindvis af soldaters liv.

Den 23. marts 2012 gik det imidlertid galt. Lucca havde netop lokaliseret en vejsidebombe i Helmand-provinsen i Afghanistan – hvor også danske tropper har gjort tjeneste – da en anden bombe detonerede.

LÆS OGSÅ: Lidt for høj: Frieri gik helt galt

– Eksplosionen var enorm, og jeg frygtede straks det værste, siger en af Luccas hundeførere, korporal Juan Rodriguez til NBC News.

Hårdt såret blev Lucca bragt hjem til basen, hvor militærlægerne ikke havde andre muligheder end at amputere hendes venstre forben.

Det var derfor med højre forpote at Lucca takkede sergent Christopher Willingham, som den nu bor hos i Californien, da den i onsdags modtog den fine orden på en militærbase i London.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Intelligent og loyal

– Lucca er intelligent og loyal. Hun er den eneste grund til, at jeg kom hjem til min familie igen. Jeg er heldig at have været udstationeret med hende, lød det bagefter fra en bevæget Christopher Willingham.

– Jeg ved, at du ikke forstår ord, men jeg håber, du fornemmer den menneskelige varme, taknemmelighed og stolthed, vi alle føler for din heltedåd og for det arbejde, du har udført så flot, sagde generalmajor Dean Sienko blandt andet i sin tale til Lucca.

Siden 1943 er PDSA-heltemedaljen kun uddelt 67 gange før.