Om 300 år vil de mene, at vi holdt dyr som slaver

En forsker fra Aalborg Universitet mener, der kommer en dag, hvor vi ikke længere vil acceptere, at man slår dyr ihjel – heller ikke for at få mad.

Vi danskere er fuldstændig tossede med dyr. 880.000 danske familier har kæledyr, og vi bruger i omegnen af fem milliarder kroner på dyr og udstyr til dem om året.

Samtidig bliver vores følelsesmæssige forhold til dyrene stadig tættere. Især hunde bliver ofte som et ekstra barn og får lov til at være i sofaen og i sengen.

Se videoen: Han havde opgivet at leve: Kærlighed helbredte ham

Vi menneskeliggør dyr

Venskabet bliver tættere og tættere, en forsker i dyreetik på Aalborg Universitet, Jes Lynning Harfeld, ser tegn på, at vi menneskeliggør dyrene mere og mere. Han mener, at der kommer en dag, hvor vi ikke længere vil acceptere, at man overhovedet slår dyr ihjel – heller ikke for at få mad.

- Vores efterkommer vil se det som forkert, at vi slog ihjel for at få mad. Om 300 år vil de se tilbage på vores forhold til dyr, som vi ser tilbage på tiden med slaveri, siger han til dr.dk og kommer med et eksempel fra nutiden.

- I USA har der allerede været flere retssager, hvor organisationer bringer sager for domstolene og anvender anti-slaverilovgivning til at pege på, at nogle dyr har lige så meget sans og intelligent som et lille barn. De mener altså, at vi holder dyr, som vi holdt slaver for nogle hundrede år siden, siger han.

Han mener trods alt, at der kommer til at gå rigtig lang tid, før vi stopper med at spise kød, for vores spisevaner ligger rigtigt dybt i os, og det kræver jo, at vi alle bliver vegetarer eller finder alternativer.

Læs også: Trofast hund stod vagt ved sin fangede ven i en uge

Få råd til lidt mere, med en rabatkode til Zooplus er der store besparelser på lige det dit kæledyr ønsker sig – Find den her rabatkoder zooplus