Sådan holder du hunden slank

Tenna var til sidst så tyk, at hun ikke kunne hoppe ud af bilen. Men med gode og enkle råd, har Susannes firbenede ven smidt en massse kilo.

Foto: Gregers Kirdorf

Susanne havde egentlig ikke for alvor bemærket, at hendes elskede labrador, Tenna, var blevet temmelig overvægtig. Efterhånden måtte hun skubbe den op på bagsædet af bilen, når de skulle ud at køre. Og det med at løbe efter en pind - det skete allerhøjest en enkelt gang i luntetrav og udelukkende, fordi Susanne insisterede på at lege den gode, gamle leg.

Læs også: vickie Jo blev kaldt tyk

Derfor tog Susanne Tenna med til Vorup Dyreklinik i Randers, hvor hun fik en snak med dyrlægen om Tennas tiltagende vægt. Da samtalen var slut, nikkede Susanne ja til et tilbud om at koble Tenna på et vægtvogterforløb med regelmæssige kontrolvejninger. Med en vægt på 45 kilo - og dermed en fedme, der på sigt var direkte livstruende - var Tenna mere end oplagt til en slankekur.

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Glad hund

- Hun har jo tabt sig fem kilo. Og det har allerede betydet rigtig meget for hende. Nu kan hun gå en tur til byen uden problemer, og hun kan igen hoppe op på bagsædet af bilen. Jeg har allerede fået en meget mere aktiv og glad hund, fortæller Susanne, mens Tenna står logrende foran hende.


Læs de gode råd til, hvordan du holder din hund slank

1. Mål foderet op om morgenen. Opdel det i flere portioner, så det også kan bruges til dagens godbidder.

2. Fordel foderet over et større område. Put f.eks. en del i en tom sodavandsflaske, så hunden skal arbejde for at føden ud.

3. Start langsomt op med motion for ikke at belaste dyrets led unødigt.

4. Drop madresterne. Køb foder med et lavere kalorieindhold.

Kilde: Vorup Dyreklinik i Randers.

Læs også: Mødregruppe mod overvægt