Sara blev kasseret som affald

Sara blev fundet i en affaldscontainer i Malaga, Spanien. Kasseret. Smidt ud som affald. Det kostede den lille hvalp et ben, men hun blev reddet. Nu bliver hun forkælet hos Rikke og Christian i Ølstykke og giver dem glæde hver dag.

Sara var kun 8 uger, da hendes ejer smed hende i en affaldscontainer. Kasseret. Da hun blev fundet, var hendes ene forben flænset op, mens det andet var så fyldt af betændelse, at det måtte sættes af.

Rikke sad i Danmark og fulgte Saras skæbne. Det var kærlighed ved første blik. Da hun så det første billede efter ben-amputationen, var hun slet ikke i tvivl om, at Sara skulle bo hos familien i Ølstykke.

LÆS OGSÅ: De slog min søn ihjel

– Jeg tænkte ikke så meget over, at hun kun havde tre ben. Jeg så det der frække glimt i hendes lysebrune øjne, og så var jeg bare solgt, fortæller Rikke Melton Ager, 43 år.

Mishandlede hunde

Familien har to hunde i forvejen, Flick, en dansk-svensk gårdhund, og Mulligan, der ligesom Sara er en podenco. Ham fandt de mishandlet og udsultet, da de var på bryllupsrejse i Malaga for tre år siden.

LÆS hele historien om Mulligan: Fand mishandlet hund på bryllupsrejsen: Reddet fra den sikre død

De havde egentlig ingen planer om at få flere hunde, men siden de fandt Mulligan og kæmpede for at få ham sund og rask og hjem til Danmark, har Rikke fulgt forskellige grupper på facebook, hvor ildsjæle redder hunde i Spanien.

Mere end 70.000 hunde af racen podenco og galgo bliver kasseret hver år i Spanien. De bruges til kaninjagt, men hvis jægeren ikke har brug for hunden mere, så bliver den smidt ud. Jægerne vil ikke engang ofre en kugle på den.

– De hænger dem eller tæver dem ihjel. Gravide hunde kasseres og ligger og føder rundt omkring og bliver måske fundet. Nogle gange stikker de noget i øjnene på dem, så de ikke kan finde hjem. Andre gange binder de benene sammen og smider dem væk. Det er nok det, de har gjort ved Mulligan, forklarer Rikke trist.

Hun har sat sig grundig ind i forholdene i Spanien, siden de fandt Mulligan. Så det var ikke noget tilfælde, at hun så Sara hos Little Pod Association, et dyreinternat, hvor de redder hunde og katte og bortadopterer dem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Da Rikke så dette billede, vidste hun, at Sara skulle bo hos familien i Ølstykke.

Kærlighed ved første blik

Rikke fulgte Saras tilstand nøje. Efter den anden operation var hun helt og aldeles forelsket.

– Jeg kunne mærke med mig selv, at jeg var nødt til at snakke med Christian nu, siger hun.

LÆS OGSÅ: Lena fik at vide hun aldrig kunne få børn: Nu har hun 4 drenge

Samme aften spurgte hun sin mand, om de skulle adoptere Sara.

– Det var ikke rigtig et spørgsmål eller en diskussion. Beslutningen var taget. Jeg spurgte bare, hvornår jeg skulle hente hende, siger den 42-årige restaurantchef hos Mash i Københavns lufthavn og griner.

Han elsker jo familiens hunde lige så højt som Rikke.

Rikke er advokatsekretær, og sideløbende er hun nu ved at uddanne sig til hundemassør og har hjemmesiden gladesnuder.dk, for ud over Christian er hunde hendes helt store kærlighed.