Mors strikkepause

En time hver dag giver mig ro og afslapning.

Ingen pauser i løbet af dagen

Som fuldtidsarbejdende, gift mor til tre livlige unger på fire, ni og 13 år har jeg travlt. Indtil for et års tid siden var jeg tit helt rundt på gulvet ved sengetid, fordi jeg ikke havde haft hverken en fysisk eller en mental pause i dagens løb.

Jeg prøvede derfor at indføre fast læsetid. Jeg stillede minuturet til 30 minutter og krøb op i lænestolen med en bog, men det kom aldrig til at fungere, for jeg kunne ikke koncentrere mig om handlingen og har egentlig heller aldrig været den store læser.

Så kom jeg til at tænke på min strikkende kollega Kirsten. Vi er omkring 20 kvinder, der drikker kaffe og spiser frokost sammen på jobbet, og jeg havde bemærket, at Kirsten kun var aktiv i snakken, når hun ikke strikkede. Hvis hun strikkede, så hun ud til at gå ind i sin egen verden.

Måske var det et strikketøj, jeg havde brug for? Jeg havde lært at strikke som barn, og da jeg lidt på må og få købte garn og pinde, vendte færdigheden lynhurtigt tilbage. Kirsten var sød til at hjælpe mig lidt, og hun sagde selv, at for hende er strikning næsten som at meditere.

En hel times strikning

Jeg ville nøjes med at strikke derhjemme, og det viste sig at være den perfekte løsning. Cirka 16.15 sætter jeg minuturet, og efter at familien har vænnet sig til mors strikkepause, forkæler jeg mig selv med en hel times strikning.

Børnene ved, hvor jeg er, og de må gerne sætte sig ved siden af mig og snakke, hvilket de ikke måtte, da det hed mors læsepause. Det har resulteret i mange fortrolige snakke, som vi måske ikke ville have haft uden strikkepausen.

– Min mor strikker en time hver dag, hørte jeg en dag min mellemste forklare sin legekammerat. – Hun rejser sig kun, hvis en af os bløder.

Da måtte jeg bide et smil i mig, for sådan sagde jeg nemlig i starten.

Noget håndgribeligt og kønt

Jeg strikker udelukkende nemme ting som ensfarvede sjaler i enkle mønstre og stribede halstørklæder i ungernes yndlingsfarver. At strikke gør mig virkelig godt, og jeg prioriterer min pause og sætter minuturet til, selv på de sjældne dage, hvor jeg er alene i huset. Jeg slapper af og får gennemtænkt mange problemer, når jeg strikker, og jeg elsker, at mine pauser udmønter sig i noget håndgribeligt og kønt.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.