Sex blev min vej ud af sekten

Sex var strengt forbudt for Elisabeth.Hun risikerede at blive udstødt af Jehovas Vidner – og ville dermed miste al kontakt til sin familie og dø på dommedag. Det skræmte hende. Samtidig fik hun stadig sværere ved at undertrykke sin livsglæde.

Lokalet kunne minde om en retssal. På podiet sad fem mænd i alderen 40 til 60 år. Manden i midten var sektens præst. Han var lederen. Og de var der for at dømme hende.
Elisabeth havde dog ingen forsvarer ved sin side, ingen far, ingen mor. Hun var 17 år og alene.
 
– Hvad vil du berette?
Elisabeth havde aldrig følt sig mere ussel.
– Jeg har haft sex med en fyr, fik hun frem.
 
Så begyndte forhøret. De spurgte hende på skift.
Hvem havde du sex med? Hvordan gik det til? Hvor dyrkede du sex? Hvilken slags sex havde du? Havde du oralsex? Havde du samleje? Hvor mange gange? Havde du drukket alkohol? Og så videre.
– De spurgte mig ud i detaljer. Det stod på i cirka en time. Jeg svarede ærligt, tilstod alt, og jeg følte mig helt værdiløs, fortæller 35-årige Elisabeth Akteus Rex fra Örebro i Sverige om sit første møde med det
straffende råd i det religiøse samfund, hun voksede op i. Det skulle ikke blive sidste gang, hun kom til at stå foran rådet.
 
Elisabeths forbrydelse var, at hun havde forelsket sig i en 17-årig fyr, mens hun var med sin familie på ferie i Tyrkiet.
– Han var den smukkeste mand, jeg nogensinde har set. Han var et par år ældre og arbejdede på hotellet. Mine forældre boede på et værelse sammen, og jeg delte et andet værelse med min lillesøster
på 14 år. En nat sneg vi os ud sammen for at mødes med ham. Han havde taget en ven med, og mens han og jeg var sammen, efterlod jeg min 14-årige lillesøster hos hans ven. Der skete ikke
noget mellem de to. Men jeg mistede min uskyld, fortæller Elisabeth. 
 
Rådet idømte hende en usædvanlig hård straf, som ikke bare gik ud over hende, men også hendes familie.
Længe forsøgte hun at sone sin straf, hun gjorde sig virkelig umage. 
 
Men det blev sværere og sværere for Elisabeth at undertrykke sin livsglæde, og da en ny episode resulterede i, at hun fik endnu en straf, fik hun nok.
Som 18-årig brød hun med Jehovas Vidner, selv om det betød, at hun derved mistede kontakten til både hele sin familie og alle sine venner.
 
- Det var en uhørt svær periode for mig, husker hun.
Men historien slutter ikke her: Efter nogle år som udstødt, tog tingene en helt uventet drejning for Elisabeth.
 
Læs hele historien i Ude og Hjemme nummer 38.