Spørg advokaten: Kan jeg få samvær med min hemmelige datter?

For syv år siden gjorde læseren en gift kvinde gravid. De aftalte at holde det hemmeligt og kvindens ægtefælle blev registreret som faderen, men nu ønsker læseren alligevel at være far.

Kære Louise

Jeg havde for en del år siden en affære med en gift kvinde. Hun blev gravid, og vi blev enige om, at ingen skulle have at vide, at det var mit barn.

Hendes mand blev derfor registreret som far til min datter. Siden har vi set hinanden et par gange om året, og min datter er nu en dejlig, sjov og glad pige på 7 år.

Hun ved ikke, at jeg er hendes biologiske far, men tror, jeg er hendes mors ven. Jeg har fortrudt vores aftale, og jeg vil gerne være hendes far og have fast samvær med hende. Hvad kan jeg gøre?

Med venlig hilsen

Ham der fortryder

Kære Du

Du kan ikke blive registreret som far til din datter, selv om du kan bevise, at du er hendes biologiske far, for du har ingen mulighed for at anlægge en faderskabssag i Familieretshuset.

Det skyldes, at der allerede er en mand, der er registreret som far til pigen, eftersom han er gift med hendes mor. Det afskærer andre mænd fra at få undersøgt faderskabet.

Bedste hilsner Louise

Fakta

Hvis et barn fødes af en gift kvinde, registreres kvindens ægtemand automatisk som faren.

Spørg advokaten

Louise Hougaard Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Har du et spørgsmål til advokaten? Send en mail til: [email protected]