Tættere på en kur: Ny behandling fjernede patienters allergi

Fire år efter en ny behandling for jordnøddeallergi kunne 70 procent af testpersonerne spise jordnødder, akkurat som dem, der ikke havde allergi. Det viser et australsk studie.

Allergi kureret

Fire år efter at have modtaget en ny behandling for jordnøddeallergi kan børn med allergien stadig spise jordnødder, som om de ikke var allergiske. Det fortæller australske forskere i et nyt studie, skriver bbc.com ifølge Videnskab.dk.

– Det her er et stort skridt mod at finde en effektiv behandling mod problemet med madallergier i vestlige samfund, siger en af forskerne bag undersøgelsen, professor Mimi Tang fra Murdoch Childrens Research Institute.

Læs også: Hvorfor får vi modermærker?

Fik tilført bakterier

I det nye studie fik børn med jordnøddeallergi gennem 18 måneder en såkaldt probiotisk behandling, hvor de fik tilført bakterier med jordnøddeprotein.

En måned efter behandlingen var afsluttet, kunne 80 procent af børnene spise jordnødder uden allergiske symptomer. Og efter 4 år kunne 70 procent stadig tåle dem.

Ifølge professor Mimi Tang er det første gang, at en behandling mod jordnøddeallergi har været effektiv så længe.

Læs også: Disse fire typer bruger steroider

Har bredt sig

Antallet af mennesker med madallergier er steget voldsomt i de sidste årtier. Omkring 250 millioner mennesker verden over lider i dag af madallergi. Det er en tredobling over de sidste tyve år.

Jordnøddeallergi har bredt sig mest og er samtidig en af de madallergier, der slår flest mennesker ihjel.

Læs også på Videnskab.dk

Sådan slipper ud hurtigst af med rygsmerter

Historiens største opdagelsesrejse begyndte for 40 år siden