Video: Dansk par til VM i koneløb

Det går ikke stille for sig, når der afvikles VM i koneløb i Finland. Ude og Hjemme rejste til Sonkajärvi for at opleve den helt særlige atmosfære, der opstår på landsbyens lille stadion. Blandt VM-deltagerne var Morten Weber og Kirstine Boye Petersen fra Odense.

Gregers Overvad
 

Da startbippet lyder, hænger Kirstine og dingler på ryggen af Morten - som en slags ekstra legemsdel. De løber den estiske stil. Det vil sige, at hendes ben er slynget hen over skuldrene på Morten, og hendes ansigt er indad mod hans ryg. Mortens fødder laver nærmest 'hjulspin' i støvet, da han sætter af, og de kommer hurtigt op i fart. Banen er præcis 253,5 meter lang og snor sig, så publikum kan sidde oppe fra tribunerne og følge dem hele vejen til målstregen. De bliver sendt af sted i små hold, tre par ad gangen. Deltagerne har kun én chance for at bevise sig på banen. Det er alt eller intet.

Allerede efter få meter møder det unge par fra Odense den første forhindring. En vandgrav, der er cirka én meter dyb. Står man helt tæt på, kan man høre, hvordan konerne gisper og snapper efter vejret, når de kommer op til overfladen efter den kølige dukkert. De kæmper for at holde hovederne fri af vandet, mens mændenes ben pisker løs.

 

LÆS I UDE OG HJEMME NR. 30, DER UDKOMMER I MORGEN ONS. DEN 22. JULI 2015, HVORDAN DET GIK MORTEN OG KIRSTINE TIL VM I KONELØB I FINLAND.