Mistede sit eneste barn i en bilulykke: Nu kan jeg se fremad

Livet så ellers positivt ud for Majbritts 20-årige søn. Han havde lige fået kørekort og fast arbejde, men det hele sluttede brat, da han kørte galt. Majbritt mistede sit eneste barn, og nu søger hun via Ude og Hjemmes clairvoyant kontakt med ham for at få taget ordentligt afsked.

Majbritt sidder hjemme i stuen og overvejer hvilke boller, hun skal bage til sin kæreste og sønnen Jesper, når de kommer hjem fra arbejde. De arbejdede i det samme distributionsfirma. Inden hun når at finde opskriften, ringer hendes telefon. Det er Jespers chef, der ikke kan forstå, hvor han bliver af, da han ikke er dukket op til det aftalte tidspunkt. Majbritt er uforstående, for Jesper kørte hjemmefra for længe siden.

Intuitivt beslutter hun at ringe til politiet for at høre, om der er sket en ulykke, der måske er årsag til, at han holder i kø. Der var sket en ulykke, hvor føreren var afgået ved døden. Det var Jesper Møller. Han døde den 3. november 2005 og blev kun 20 år.

Majbritt vil ikke tro det og bliver ved med at gentage ”det er løgn”. Hun er sikker på, at politiet har taget fejl, og at Jesper snart kommer glad ind ad døren, som han plejer. I stedet er det Majbritts kæreste, der kommer til syne i døråbningen med Jespers jakke og pung, som han har fået udlevet af politiet. Og med ét forsvandt alt håb.

Læs også: Christinas sorg: Min søn blev dræbt af toget

Vil sige ordentligt farvel

I dag, 13 år siden, er Majbritt klar til at få kontakt med sin afdøde søn. Hun vil gerne sige ordentligt farvel og vide, om han har det godt. Derfor har hun kontaktet Ude og Hjemmes clairvoyant Pia Neves. Hun kender intet til Majbritt eller Jesper på forhånd, men alligevel får hun hurtigt kontakt til en ung mand.

– Jeg skal lige bruge lidt tid på at lokke ham frem, fordi han synes, det er komisk at tale med ham, når han er død. Men han vil rigtig gerne og griner bare. Jeg fornemmer, at han har en tør humor, der kan få alle til at grine. Han er helt rolig med fødderne solidt plantet på jorden. Der skal meget til at hidse ham op, fortæller Pia med et smil.

Jesper var en glad dreng med masser af gåpåmod. Han tænkte altid på alle andre end sig selv. Og så elskede han at være på besøg hos sin mor.

Han havde dog ikke altid haft det lige nemt. I en periode på halvandet år kæmpede han for at komme ud af sit stofmisbrug – en kamp, som han i sidste ende formåede at vinde.

– Når Jesper var på amfetamin, var han en helt anden. Jeg kunne slet ikke genkende ham, fordi han blev aggressiv. Men til sidst var han glad for sit liv. Han var kommet ud af sit misbrug, havde fået kørekort og fast arbejde. Det var bare en skam, at han ikke fik lov at nyde det i længere tid, forklarer Majbritt.

Bilen snurrede rundt

– Jesper er ikke så meget for at tale om, hvorfor han ikke er her mere. Han vil hellere snakke om noget, der er rart. Jeg oplever nemlig, at hans død var pludselig og voldsom for andre. Det ene øjeblik er han her, og det næste er han ikke. Han har følelsen af at flyve, og så snurrer det hele rundt, inden han går ud som et lys. Jeg oplever det mest som en bilulykke, fortæller Pia, mens Majbritt tager sig chokeret til munden.

– Det er bilen, der snurrede rundt, da bilen kurede på taget, siger Majbritt.

Jesper nåede kun at have kørekort i tre måneder, før det endte fatalt. Han var på vej til Kolding for det distributionsfirma, han arbejdede for. Med høj fart på motorvejen mistede han pludselig herredømmet og ramte den forankørende bils kofanger. Jespers varevogn blev slynget over i højre side af motorvejen, hvor han ramte autoværnet med sådan en fart, at bilen rullede rundt og kurede 100 meter hen ad jorden med bunden oppe. Bilen var totalskadet, mens Jesper ikke fik en eneste skramme. Alligevel døde han på stedet af indre kvæstelser.

Se også: Mettes søn døde af meningitis: Jeg slukkede for respiratoren

Endte med et skænderi

– Han siger, at det var dumt, men at det ikke var med vilje. Han mærkede ingen smerter. Han er mest ked af, at du blev så ked af det. Men han har det godt, der hvor han er i dag, fortæller Pia.

Og lige netop den besked er Majbritt lettet over at høre, for der har været tidspunkter, hvor hun tvivlede på, om det var en tilfældig bilulykke.

For sidste gang, hun så sin søn, var den dag, han kørte galt, og hvor de havde skændtes forinden. De var uvenner, fordi Majbritt ikke måtte få Jespers nye telefonnummer. Han gad ikke, at hun ringede hele tiden.

I mange år nagede det hende, at de skiltes som uvenner. Hun ville gøre alt for at kunne skrue tiden tilbage.

Majbritt skal dog ikke være bekymret, for Jesper har det godt, hvor han er i dag. Men han er ikke alene, da han har fået selskab af en, som han også holdt meget af.

Hygger med Steen

– Han hygger sig sammen med en mand omkring 60 år, som han var meget tæt på. Jeg oplever det som en, der også døde pludseligt, men bare af en anden årsag. Han fik et hjertestop og faldt om. Kan det være hans far? spørger Pia.

– Det var hans stedfar Steen, som han var rigtig tæt med. De var uadskillelige. Hvor er jeg glad for, at de har fundet hinanden igen. I 2013 fandt jeg ham død på badeværelset, hvor han var faldet om. Steen så Jesper som sin egen søn. Og det samme gjaldt Jesper, der altid spurgte, hvorfor Steen ikke var hans rigtige far, siger Majbritt med tårer i øjnene.

Da Majbritt fandt Steen livløs, faldt hendes verden sammen. Han havde været der som en fast støtte efter Jespers død. Det var ham, der fik Majbritt ud af sengen om morgenen, og ham, der fik hende ud ad døren. Han gav hende håb, når det var allermørkest.

Lige pludselig var Majbritt alene i rækkehuset.

Læs også: Clairvoyant forudså min datters død

Nyd livet

Nu kan Majbritt for alvor få ro i kroppen og sindet, da hun ved, at Jesper har det godt. Det bliver Pia ved med at bekræfte hende i.

– Du skal ikke være bekymret for dem, for de har det godt. De holder øje med, hvad du laver, og så ses I igen. De venter på dig, men først om lang tid. Jesper siger, at han er glad for, at du er begyndt at føle dig gladere. De ønsker begge, at du har det godt. Du har også Steens velsignelse til at finde en ny mand i dit liv, siger Pia.

Og med den sætning løfter stemningen sig.

Majbritt smiler med blanke øje, mens fuglene kvidrer uden for vinduet. Omsider kan hun se lyst på tilværelsen. Hun har nemlig fundet en ny kæreste, og sidste år smed hun sin antidepressive medicin, som hun har taget siden Jespers død.

– Smilet er begyndt at komme igen. Det er ved at vende, selv om jeg tænker på Jesper hver dag. Han vil altid være i mine tanker, fastslår Majbritt.

Det er en lettelse for hende at vide, at Jesper har det godt, og at han er sammen med Steen. Nu kan hun se fremad og gemme uroen, som har raseret hendes krop siden ulykken, væk.

– De siger, at I ses deroppe. Husk at nyde livet, for de skal nok vente. Så vinker de, mens Jesper sender kyshånd, siger Pia, mens hun efterligner bevægelsen med hånden.