Her er verdens rigeste kvinder

Det er netop kommet frem, at én af verdens rigeste personer, Amazon-stifter Jeff Besoz, forlader sin toppost i internetgiganten. Han har gennem mange år ligget øverst på listen over de 10 rigeste mennesker i verden - som alle er mænd. Men hvem er de rigeste kvinder i verden?

Amazon-stifteren, Jeff Besoz, forlader sin toppost i internetgiganten. Han har i mange år været at finde på top 10 over verdens rigeste mennesker.

Hele denne top 10 består af mænd, men hvem er så de rigeste kvinder i verden?

Det får du svaret på i videoen i toppen af artiklen.

Tredje pladsen

Manden bag Amazon er på sin vis også repræsenteret på listen over verdens rigeste kvinder. På tredjepladsen er nemlig hans ekskone MacKenzie Scott.

Parret blev skilt i 2019, og i den forbindelse måtte han overføre 25 procent af sine aktier til MacKenzie Scott. Det gav hende en personlig formue på 348 milliarder kroner.

MacKenzie har fortalt, at hun har tænkt sig at bruge halvdelen af beløbet på velgørenhed.

Se også: Børnehjemmet reddede mit liv

Anden pladsen

Den anden rigeste kvinde i verden er Alice Walton.

Hun er datter af Sam Walton, som er stifteren bag den amerikanske supermarkedsgigant Wallmart.

Det har givet Alice Walton en personlig formue på 418 milliarder kroner. Disse penge går blandt andet til hendes personlige hobby - at samle kunst.

Se også: Mads Mikkelsen om mulig Oscar-nominering

Første pladsen

På toppen af listen over verdens rigeste kvinder er Françoise Bettencourt Meyers, der kommer fra Frankrig.

Hun har en personlig formue på omkring 450 milliarder kroner. Formuen kommer fra hendes familie, der ejer 33 procent af skønhedsvirksomheden L'oréal.

I dag sidder hun som bestyrelsesformand for hele koncernen.

Læs også: Når hjemmerøverier udvikler sig til rovmord

Familiens penge

Disse tre kvinder har alle deres formue gennem deres familie eller ægteskab, men kigger man på top 10 over de rigeste kvinder, der selv har tjent deres formue, ligger Zhong Huijuan i toppen.

Hun er kineser og startede sin karriere som kemilærer. I 1995 stiftede hun Hansoh Pharmaceutical Group, der specialiserer sig i behandling af kræft, diabetes og depression.

Virksomheden blev børsnoteret i 2019, hvilket øjeblikkeligt gav Zhong Huijuan en personlig formue på 117 milliarder kroner.