Jeg mistede mit selvværd, da min søn fik kræft

Presset og angsten var enorm, da Anne-Grethe Bjarup Riis’ yngste søn fik leukæmi, og hertil kom en masse gamle traumer, der fik hendes dårlige selvværd til at blusse op. Se Anne-Grethe fortælle hudløst ærligt om hendes livs største krise i videoen nedenfor.


 

I maj 2015 ændrede livet sig fuldstændig for forfatteren og instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis. Hendes 8-årige søn Gilbert fik konstateret leukæmi. Herefter fulgte 2,5 års benhård kamp og behandlinger, før Gilbert endelig kunne erklæres rask.

I forløbet blev Anne-Grethe så tyndslidt, at alle hendes gamle problemer med dårligt selvværd dukkede op - og det kom til at farve hele sygdomsforløbet.

- Mit manglede selvværd dukkede op, da familien ikke kom. Jeg tænkte, "hvad er det, jeg har gjort, siden der ikke står en ring af familie, der vil hjælpe omkring mig og os?". Det hele gjorde, at jeg mistede forbindelsen til mit selvværd og til min mand, fortæller Anne-Grethe Bjarup Riis. 

Situationen spidsede så meget til, at Anne-Grethe jævnligt drak sig fuld i et forsøg på at håndtere angsten, og en aften kom hun og hendes mand Bo op at slås foran børnene. Se med i dette afsnit af talkshowet "Mit Livs Overskrift", hvor Anne-Grethe fortæller hudløst ærligt om sit livs største krise.