Krimi

"Der, hvor virkeligheden er rigtig makaber, toner vi det ned til halvdelen"

30. oktober Annonce for Mofibo
Foto: Mofibo
Retsmediciner Hans Petter Hougen er den ene halvdel af forfatterduoen bag 'Udyret'-serien, som for nylig har fået en opfølger. Se interviewet, hvor han fortæller om, hvordan man oversætter rendyrket ondskab til bogform.
Lotte Petri og Hans Petter Hougen er forfatterne bag 'Udyret 2'. Foto Mofibo
Lotte Petri og Hans Petter Hougen er forfatterne bag 'Udyret 2'.
Annonce

Hans Petter Hougen er oprindelig retsmediciner, men efter en årrække som konsulent for flere forskellige krimiforfattere, tog han selv springet udi forfattergerningen sammen med Lotte Petri.

– Vi sad over hver vores rejemad og hvidvin, og lige pludselig sagde vi i munden på hinanden – skulle vi ikke? fortæller Hans Petter Morgen til Maria Månson.

Den aftale er nu blevet til to bøger i Udyret-serien, der udkommer eksklusivt hos Mofibo. I bøgerne følger vi retsmedicineren Harald og kriminalbetjenten Sidsel i opklaringerne af en række brutale mord, der oftere, end man ønsker det, også sætter deres egne liv i fare.

Mofibo

Lyt til 'Udyret 2 – Nomaden' eller 600.000 andre e- og lydbøger hos Mofibo. Klik her og få 7 dages gratis adgang.

De to forfattere bag bogserien har skabt en samarbejdsform, hvor Hans Petter Hougen tager sig af alt det grusomme, mens Lotte Petri arbejder med karaktererne og plottet. Det kan godt give nogle diskussioner, hvor Hougen gerne vil have handlingen til at være så realistisk og konkret som muligt:

– Men så taler vi om det, og Lotte siger, at det jo ikke er en lærebog, vi skal lave, siger Hougen i interviewet og fortsætter:

– Der er grænser for, hvor detaljerigt det kan blive. Der, hvor virkeligheden er rigtig makaber, toner vi det ned til halvdelen.

Hans Peter Hougen står i kraft af sit job som retsmediciner fra tid til anden over for ’rendyrket ondskab’, og han har lært at leve med det ved at tage skyklapper på, når han arbejder og ved efterfølgende at se på sit job som kun en lillebitte del af sin tilværelse:

– Der er min kone, mine glade børn og børnebørn. Der er rudekuverter, parkeringsbøder og ekstraskat. Dét er virkeligheden. Det andet, det er bare mit job.

Se hele interviewet mellem Hans Petter Hougen og Maria Månson her.

Udyret 2 Nomaden kan lyttes eksklusivt hos Mofibo.

Sponsoreret indhold