Krimi

Hun mistede alt

2. februar 2022 Illustration: HermanDitte.
Sabrina var en succesfuld erhvervskvinde, men hun begyndte at drikke. Ægteskabet og karrieren gik i opløsning, og det gjorde Sabrina også. Så mødte hun Rune, men det skulle vise sig at blive skæbnesvangert for hende.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I næsten 25 år var Sabrina indbegrebet af succes i erhvervslivet. Der var ingen, der overgik hende, når det gjaldt handel med fast ejendom. Sabrina havde kun med de store handler at gøre. Når erhvervs- eller boligejendomme skiftede ejermænd, og salæret skulle opgøres i millioner af kroner, stod der næsten altid Sabrina på slutsedlerne.

Men efter 20 år med fuld medvind i sejlene begyndte det at gå skævt. Hun begyndte at drikke. Ikke bare et glas vin eller to til aftensmaden og måske en drink inden middagen i weekenderne. Nej, hun drak tæt fra morgen til sen aften.

Sabrinas alkoholmisbrug tog til, i et omfang så hun ikke længere kunne passe sit arbejde. Hun udeblev fra møder, overholdt ikke aftaler og kunne ikke tage sig sammen til at gøre ejendomshandlerne færdige.

Alt flød, og mange gange udeblev hun i dagevis fra kontoret og tog i stedet på drukture til andre byer. Hendes selskab blev af mere og mere tvivlsom karakter. Hendes mand, Frank, forsøgte at hjælpe hende, men alt fejlede.

Hun rejste ofte med toget, når hun skulle på drukture. Og tit samlede hun tilfældige sprittere op på Hovedbanegården, som hun inviterede med og betalte for, når der virkelig skulle drikkes igennem.

Den før så succesfulde Sabrina gik fuldstændig i hundene. Forretningen blev solgt, og det samme gjorde ægteparrets hus, ferielejligheden på Barbados og parrets mange luksuriøse biler.

I lange perioder var der ingen der vidste, hvor Sabrina opholdt sig.

Hun overnattede hos tilfældige drukkammerater, og én af dem var Rune, der var en tidligere håndværker, men nu var invalidepensionist på grund af sit drikkeri.

De flyttede sammen i en lille lejlighed i København, og snart begyndte en triviel hverdag uden arbejde, penge eller venner. Når de var berusede, og det var de næsten altid, sloges og skændtes de.

En dag i august havde de drukket tæt hele dagen, og ud på eftermiddagen slæbte Sabrina sig ud på toilettet med en flaske vin i hånden. Rune fandt Sabrina fuld og nøgen liggende på badeværelsesgulvet, og pludselig blev det hele bare for meget for ham.

”Jeg indså, at Sabrina og jeg levede et liv, der ikke var værd at leve. Jeg løftede hende op i badekarret, og hun var for fuld til at gøre modstand. Jeg holdt hendes hoved under vandet, indtil der ikke var mere liv i hende”.

”Derefter ville jeg begå selvmord. Men jeg har åbenbart været for fuld til at gennemføre det”, forklarede han senere i retten.

Da omfanget af hustruens drikkeri gik op for Sabrinas mand Frank, var det allerede for sent. Han havde flere gange forsøgt at få hende i behandling, men hver gang afslog hun hans forslag, forklarede han i retten.

”Du holder bare din kæft, Frank. Jeg skal ikke ligne en svækling foran dem alle sammen. Jeg er ikke en svækling, hører du? Dem er der nemlig ingen, der gider spilde tid på”! havde hun råbt ad ham.

”Hun var helt nede på neglene”, forklarede Frank; ”Men når jeg sidder her i dag, kan jeg ikke undgå at tænke på, at hun havde ret.

Mange af de mennesker, hun havde hjulpet gennem tiden, forsvandt som dug for solen, da tingene faldt fra hinanden”, og fortsatte: ”Hun havde ikke mange venner, fordi hun arbejdede meget og rejste rundt hele tiden, men de få venner, vi troede, hun havde, de forsvandt, da hun gik ned”.

Rune afsoner nu de 12 års fængsel, han fik for at have slået Sabrina ihjel.

Sponsoreret indhold