Spørg advokaten

Fængselsstraf med bedre vilkår

1. maj Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
Advokat Louise Vinkle forklarer, hvad en såkaldt hæftestraf er.
Glad mand i håndjern og fangedragt

Fra kontoret:

Ved afslutningen af et møde om et testamente spørger mine klienter, om jeg kan forklare, hvad det betyder, når man får hæfte som straf. Jeg fortæller, at hæftestraffen ikke har eksisteret længe – den blev afskaffet den 1. juli 2001 – men at der var tale om en mild form for fængselsstraf.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Var man idømt hæfte, måtte man kun afsone sammen med andre med hæftestraf. Man havde mulighed for at få anden mad end indsatte med fængselsstraf, man måtte have flere personlige ting med, og man havde mulighed for at skaffe sig arbejde, hvis det var foreneligt med sikkerheden i fængslet.

Indtil reglerne om hæfte blev ophævet, kunne man blive idømt hæfte i alt fra syv dage til seks måneder.

Fakta

Reglerne om hæfte er ophævet. I dag findes der kun fængsel og bøde som straf, eventuelt kombineret med foranstaltninger som samfundstjeneste, rettighedsfratagelse og lignende.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold