Spørg advokaten

Højt ægtefællebidrag vækker mistanke

10. november 2022 Af Louise Vinkle. Foto: Colourbox.
Dorte og Claus skal skilles og er enige om et ægtefællebidrag på 34.000 kr. Beløbet er så højt, at Familieretshuset har kaldt dem til samtale. De er bange for, at parret har misforstået noget.
Dokument og vielsesring

Dorte og Claus var til møde hos mig i forbindelse med deres skilsmisse og bodeling. De var enige om det hele, men ville gerne have min hjælp til at skrive aftalerne ned, så der efterfølgende ikke var tvivl om noget.

Parret var gift i knap 24 år, og i de første 20 år var Dorte hjemmegående og tog sig af hjemmet og parrets tre børn, som nu var voksne. For knap fire år siden tog Dorte en efteruddannelse, og derefter har hun arbejdet en smule deltid forskellige steder. Claus har under ægteskabet arbejdet meget og ofte været på forretningsrejser. Han har haft en god indtægt, der kunne forsørge hele familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var planen, at Dorte skulle have et fuldtidsjob og tjene sine egne penge, men Claus vil gerne hjælpe hende på vej de første par år. De har aftalt, at Claus skal betale et ægtefællebidrag på 34.000 kroner om måneden i to år.

Efter mødet søgte Dorte og Claus om skilsmisse hos Familieretshuset. De skrev, at de var enige om ægtefællebidraget og beløbets størrelse. Normalt vil Familieretshuset blot sende en skilsmissebevilling, men i dette tilfælde var ægtefællebidraget så stort, at man var bange for, at parret havde misforstået noget.

Claus og Dorte blev indkaldt til et opklarende møde, hvor de forklarede situationen, samt at de begge var indforståede med aftalen om ægtefællebidrag. Dagen efter mødet modtog de en bevilling om skilsmisse fra Familieretshuset, hvor vilkårene for ægtefællebidraget var tilføjet.

Bedste hilsner Louise

Fakta

Ægtefællebidrag er skattepligtigt hos modtageren og fradragsberettiget hos betaleren. Fradraget kan dog kun ske i den skattepligtige indkomst som ligningsmæssigt fradrag, og fradragets værdi er kun cirka 25 procent. Modtageren bliver beskattet efter reglerne om personlig indkomst og vil derfor ofte skulle betale en skat på 37-40 procent af det modtagne beløb.

Når man skal skilles eller separeres, skal man være enige om vilkårene. Det vil sige, at man skal være enige om, hvem der overtager en eventuel lejelejlighed, og om den ene ægtefælle skal betale ægtefællebidrag til den anden. Hvis man ikke er enige, vil sagen blive sendt til retten, som skal træffe afgørelse.

Sponsoreret indhold