Spørg advokaten

Meldt til politiet af ekskonen

9. oktober Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
Peter skal skilles, og nu har hans kommende ekskone meldt ham til politiet. Han vil vide, om han selv skal betale for en forsvarer.
Kvinde taler med politibetjent, der peger på noget på sin computerskærm.

Fra kontoret:

Jeg hjælper Peter i forbindelse med hans skilsmisse. Hans ekskone har meldt ham til politiet, og han vil vide, om alle, der bliver tiltalt i en straffesag, har ret til at få beskikket en forsvarer betalt af det offentlige, eller om det kun er folk med indtægt under en vis grænse. Hvis det er indtægtsbestemt, om det offentlige betaler for forsvareren, vil Peter nemlig ikke have en, da han formentlig tjener for meget. Han synes også, det er det rene pjat, at hans hustru har meldt ham til politiet.

Jeg forklarer, at alle, der bliver sigtet for en forbrydelse i Danmark, har ret til at få beskikket en forsvarer. Hvis man bliver frifundet, betaler statskassen for omkostningerne ved sagen, herunder salæret til forsvareren. Hvis man bliver dømt, bliver man pålagt at betale omkostningerne, herunder salæret til forsvareren.

Om det offentlige betaler for en forsvarer, afhænger derfor ikke af den sigtedes indtægt, men af om man bliver dømt eller ej.

Inden Peter når at gøre så meget ved det, henlægger politiet sagen, da de ikke mener, der er sket noget strafbart.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold