Spørg advokaten

Mød kontorhamsteren hr. Kriblesen

22. maj Af Louise Hougaard Vinkle
Modelfoto: Shutterstock
Lise og Peter er til møde på advokatkontoret om deres skilsmisse. Bagefter skal de på en sidste fælles ferie med deres datter, og pludselig kommer de i tanke om, at de har glemt at arrangere pasning af familiens hamster. Heldigvis tøver advokat Louise ikke med at tilbyde sin hjælp og snart er hr. Kriblesen kontorhamster for en stund.
Sød hamster sidder i sin kasse og ser på en tom madskål

Fra kontoret:

Peter og Lise skal skilles. De er fortsat gode venner, og de er enige om samværet med deres 10-årige datter og fordelingen af deres ting. De ønsker blot min hjælp til at få skrevet en juridisk bindende aftale, så de er sikre på, at der ikke vil opstå uenigheder senere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Inden Peter og Lise besluttede sig for skilsmisse, havde de booket en tre uger lang ferie i Asien. De er enige om, at de sagtens kan rejse sammen alle tre, og deres datter glæder sig meget til turen.

Dagen før afrejsen kommer Peter og Lise til møde på mit kontor for at underskrive dokumenterne om bodelingen. De har pakket og er forventningsfulde, men pludselig gisper Lise: De har glemt at finde pasning til datterens hamster, hr. Kriblesen! De sædvanlige hamsterpassere bor for langt væk til, at de kan nå at arrangere noget.

Efter lidt snak frem og tilbage tilbyder jeg Lise og Peter, at hr. Kriblesen kan være kontorhamster hos os, mens de er på ferie. Det bliver de meget glade for, og tidligt næste morgen kommer hele familien og afleverer hr. Kriblesen. Datteren giver mig nøje instruktioner om pasningen, og så fortsætter de til lufthavnen. Hr. Kriblesen er en meget fredelig hamster, og alle kontorets børn og børnebørn er forbi i løbet af de tre uger for at hilse på ham.

Lise, Peter og deres datter kommer glade og solbrændte og henter hr. Kriblesen, og de har en stor æske chokolade med til kontoret som tak for pasning. Selv om hr. Kriblesen har været glad for at være kontorhamster, virker han nu også glad for at se Lise, Peter og ikke mindst deres datter igen.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold