Spørg advokaten

Mor flyttede uden børnene

20. juli Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
Da Ida blev skilt, var hun så heldig hurtigt at finde en ny lejlighed. Hun flyttede og lod sine to børn blive boende hos deres far. Men det giver hende problemer nu, hvor hun ønsker, at børnene får adresse hos hende …
Ung mor sidder på gulvet i sin nye lejlighed med flyttekasser i baggrunden. Hun ser mismodig ud.

Fra kontoret

Lars og Ida er blevet skilt, og Ida var så heldig, at hun med det samme fik tilbudt en billig lejlighed, og derfor er hun flyttet fra den fælles lejlighed. Hun har både flyttet sin adresse og alle sine ting. Men da hun efterfølgende bad Lars om at få flyttet deres to børns adresser over til hendes nye lejlighed, sagde han nej. Han mente, at børnene skulle blive boende hos ham.

Ida starter derfor en sag i Familieretshuset om at få børnenes bopæl. Da Ida er flyttet fra den fælles adresse, og børnene fortsat har adresse sammen med Lars, er det på nuværende tidspunkt Lars, der har børnenes bopæl. Lars og Ida er i øvrigt enige om, at børnene skal være syv dage hos hver forælder, så de er kun uenige om børnenes bopæl.

Familieretshuset kan ikke træffe afgørelse om bopælen. Efter Familieretshuset har holdt møde med Lars og Ida og i øvrigt indhentet oplysninger fra relevante myndigheder og talt med børnene, bliver sagen sendt videre til familieretten, som skal træffe afgørelse om bopælen.

Familieretten beslutter, at børnene skal have bopæl hos Lars. Det skyldes, at Ida er flyttet fra den fælles lejlighed, mens børnene er blevet boende. Det er over seks måneder siden, og der er ingen solide grunde, der taler for, at det er bedst for børnene, at deres adresse bliver flyttet til Idas lejlighed. Dermed har børnene bopæl hos deres far og bor en uge hos hver forælder.

Fakta

Hvis den ene part i forbindelse med skilsmisse eller separation fraflytter den fælles bolig uden børnene, har børnene automatisk bopæl hos den forælder, de bliver boende hos. Ellers skal der være klare omstændigheder, der taler for, at det vil være bedst for børnene, at deres bopæl bliver flyttet til den anden forælder.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold