Spørg advokaten

Mors opkald gør børnene kede af det

13. november Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
Martin er fraskilt og har sine to børn fem dage hver anden uge. Problemet er, at deres mor konstant ringer, og det gør børnene kede af det. Ifølge advokat Louise har moren slet ikke krav på at tale med børnene.
Lille figur af træhus med en bunke mønter under

Fra kontoret:

Jeg har et møde med Martin, der er far til to børn på 3 og 5 år. Han forlod børnenes mor for omkring to år siden. Børnene bor hos ham fem dage hver anden uge, og det trives de fint med. Martins udfordring er, børnenes mor ringer op til flere gange om dagen. Hun kræver at få lov til at tale med børnene, hvilket ofte medfører, at de savner deres mor og bliver forvirrede og kede af det. Martin vil vide, hvad han kan gøre.

Jeg fortæller, at børnenes mor ikke har krav på at tale i telefon med børnene, når de er hos deres far. Når børnene er hos Martin, er det ham, der bestemmer over deres hverdag, og dermed også om de skal tale i telefon. Martin kan derfor godt sig nej til sin ekskærestes krav.

For at undgå for meget konflikt anbefaler jeg dog, at Martin aftaler med børnenes mor, hvor ofte hun må ringe. Hvis han afviser alle opkald, kan det få betydning for samarbejdet mellem forældrene, og det kan i sidste ende gå ud over børnene.

Martin taler med sine børns mor, og de aftaler, at hun ringer og taler med børnene om lørdagen, når de er hos Martin. De andre dage forsøger Martin at sende et billede eller en besked om, hvad de har oplevet.

Løsningen giver ro hos både børnene, Martin og deres mor, og Martin har ikke noget imod at sende et billede eller en besked, hvis det kan gøre moren til hans børn glad.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold