Spørg advokaten

Nikkede skaller på byturen

18. maj Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
19-årige Mathias blev rasende, da han blev skubbet på diskotekets dansegulv, og han svarede igen ved at nikke sin modpart tre skaller. Det kan sende den unge mand i fængsel.
To unge mænd står med hovederne tæt sammen og ser rasende ud.

Fra kontoret:

Mathias er tiltalt for at have nikket en ung mand tre skaller. Mathias og den anden mand var begge på diskotek, hvor de på en eller anden måde fik set sig sure på hinanden, og da den anden kom til at skubbe til Mathias på dansegulvet, blev han meget vred og nikkede ham de tre skaller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er forsvarer for Mathias og skal med ham i retten. Anklagemyndigheden mener, Mathias skal i fængsel, samt have forbud mod at gå på bar, bodega, diskotek og lignende mellem midnat og klokken fem om morgenen.

Mathias er 19 år og vil være meget ked af at få en fængselsstraf, og han har heller ikke lyst til at undvære byturene. Der var videoovervågning på diskoteket, og af optagelserne kan man se, Mathias nikke skallerne, så der er ingen tvivl om, at han er skyldig. Retten er dog enig med mig i, at Mathias ikke skal i fængsel, så han får en straf på 60 dages betinget fængsel. Han får også forbud mod at gå i byen mellem midnat og klokken fem om morgenen i et år.

Bagefter er Mathias lettet over at undgå fængsel. Han ærgrer sig over forbuddet mod byture, men som han siger, må han nøjes med at feste hjemme i et år og betragte det som en lærestreg. Han er færdig med at opføre sig så dumt.

Fakta

¤ Hvis man begår bestemte former for kriminalitet, for eksempel vold i nattelivet, kan man blive idømt et forbud mod at gå på bar, bodega, diskotek og lignende mellem midnat og klokken fem om morgenen.

¤ Forbuddet kan gælde i op til to år.

¤ Hvis man overtræder forbuddet, får man en bøde. Overtræder man igen forbuddet, vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold