Spørg advokaten

Overfaldet på vej fra arbejde

6. november Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Colourbox
Mads blev overfaldet af to mænd, og nu skal han afgive forklaring i retten. Det er barskt for ham at genopleve, men advokat Louise Vinkle støtter ham.
Ung mand sidder på fortovet og tager sig bekymret til hovedet.

Fra kontoret:

Jeg er bistandsadvokat for Mads, der blev overfaldet en sen aften, hvor han var på vej hjem fra arbejde. To mænd kom hen til ham, begyndte at skubbe til ham, væltede ham omkuld og sparkede ham flere gange på kroppen. Til sidst sparkede den ene mand ham hårdt i baghovedet, mens han stadig lå ned. Den anden tog hans taske, og så gik de.

Mads skal nu afgive vidneforklaring i retten. Han føler selv, han er parat. Jeg har forklaret ham, at da overfaldet skete lige foran en butik med videoovervågning, har politiet indhentet optagelser, som tydeligt viser hele overfaldet. De optagelser vil formentlig blive vist for Mads i retten under hans forklaring. Det tager han også i stiv arm.

Voldsom video

Vi møder op i retten, og Mads er meget fattet under sin forklaring. Det ændrer sig dog, da anklageren afspiller videooptagelserne for ham. Overfaldet er meget voldsomt at se på – særligt det hårde spark i baghovedet. Mads bryder sammen og kan nærmest ikke sige en sammenhængende sætning efter at have set videoen. Retten må derfor holde en pause, så Mads får mulighed for at samle sig inden den sidste del af afhøringen.

Vi taler sammen i pausen. Mads er overrasket over, hvor meget videoen påvirker ham, for han har ellers taget den ubehagelige oplevelse roligt og er sluppet uden permanente skader. Efter et glas vand og en skulder at græde ud ved kan Mads igen tale normalt, og han klarer resten af vidneafhøringen rigtig flot.

Mads vælger at forlade retslokalet efter sin forklaring. Jeg taler med anklageren i sagen senere på dagen og får oplyst, at de to gerningsmænd har fået en straf på fem måneders fængsel – delvist betinget. Jeg ringer til Mads og fortæller ham resultatet. Han er glad for, det hele er overstået. Han har det godt igen, og da det er fredag, er han taget hjem til sine forældre i weekenden for at blive forkælet.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold