Respekt for retten

Fra kontoret:
Jeg holder møde med Nicolai, og da vi er ved at være færdige, har han et spørgsmål, som ikke har noget med sagen at gøre, men som han har grublet meget over. Han har hørt, at man i retten rejser sig op, når dommeren kommer ind i retslokalet, og at man rejser sig igen, når dommeren går ud af retslokalet. Nicolai vil vide, om det er rigtigt?
Det er det. Når dommeren går ind og ud af retten, rejser alle sig op – både parterne, advokaterne og eventuelle tilhørere. Det gælder både ved sagens begyndelse og slutning og ved eventuelle pauser under retssagen.
Nicolai vil vide, hvad man gør, hvis er en af dem, der er til stede i retten, ikke kan rejse sig, fordi vedkommende for eksempel sidder i kørestol. Jeg forklarer, at i så fald skal han eller hun blot blive siddende.
Til sidst spørger Nicolai, om traditionen skal give udtryk for respekt for dommeren. Men det er ikke dommeren, men skal vise respekt, men retten og selve retssystemet. Nicolai synes stadig, det er en lidt sjov tradition. Han overvejer at overvære en retssag for at opleve det i virkeligheden.
Har du et spørgsmål til advokaten?
Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.
Send dit spørgsmål på mail til [email protected]
Flere svar

Frygter ekskones snagen i økonomien

Min papdatter skal ikke arve

Lånet udlignes ved skilsmissen

Frygter at arve bedsteforældrenes gæld

Mors opkald gør børnene kede af det

Målrettet arv fra barnløse

Overfaldet på vej fra arbejde
