Spørg advokaten

Samleveren kræver hustrubidrag

23. oktober Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Shutterstock
Jens er gået fra sin samlever, og nu forlanger hun hustrubidrag, selv om hun tjener næsten det samme som Jens.
Et paragraf-tegn står ved siden af en stak mønter.

Fra kontoret:

Jens kommer til møde på kontoret. Han er gået fra sin samlever igennem 15 år. De har en datter på 10 år, der skal bo på skift hver anden uge hos forældrene, for det er det, pigen helst vil.

Jens’ tidligere samlever har bedt om hustrubidrag, fordi hun var på deltid de første fem år af datterens liv. Eks-samleveren mener, at hun kunne have haft en højere indtægt i dag, hvis hun havde været fuld tid på arbejdsmarkedet i alle årene.

Men Jens ønsker ikke at betale hustrubidrag, for han og hans tidligere samlevers indtægter er næsten lige høje. Han kommer for at få vejledning om, hvordan han skal forholde sig i forhold til kravene.

Jeg forklarer, at Jens ikke har pligt til at betale hustrubidrag, for reglerne om ægtefællebidrag gælder kun ægtefæller og ikke samlevende, uanset hvor længe forholdet har varet, og uanset om den ene har behov for bidrag eller ej.

Jens er lettet. Eftersom de har næsten samme indtægt i dag, synes han, det ville være helt urimeligt, hvis han skulle betale til sin tidligere samlever, fordi hun tidligere havde været på deltid af hensyn til familien. Især fordi hun nu er på arbejdsmarkedet og har et godt job.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

Sponsoreret indhold