Spørg advokaten

Utroskab giver hurtig skilsmisse

14. april Af Louise Hougaard Vinkle
Foto: Colourbox
Lise er vred på sin mand, der vil separeres i en periode for at tænke over forholdet. Hun spørger derfor advokaten, om hun kan bruge sin mands utroskab 10 år forinden som argument for at blive skilt hurtigst muligt.
Kvinde er ked af det over utroskab

Fra kontoret

Jeg har et møde med Lise, der er meget vred på sin mand, fordi han vil have en pause fra deres ægteskab. Han vil separeres og bo for sig selv i en periode for at kunne tænke over forholdet.

Det vil Lise på ingen måde være med til! Enten er de gift og bor sammen, eller også bliver de skilt og flytter fra hinanden. Det vil manden til gengæld ikke gå med til, for han ønsker blot en tænkepause.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lise er kommet til mig, fordi hun har læst, at man kan blive skilt med det samme, hvis den ene ægtefælle har været utro. Det er netop det argument, Lise vil bruge.

Hun fortæller, at hendes mand kort efter deres bryllup for 10 år siden var sammen med en kollega til en firmajulefrokost. Han fortalte Lise om sidespringet dagen efter, og de fik parterapi og formåede at lægge det bag sig og komme videre.

Men nu vil Lise benytte sig af mandens utroskab, når han ikke frivilligt vil gå med til en skilsmisse.

Forældet affære

Jeg fortæller Lise, at begge ægtefæller som udgangspunkt skal være enige, hvis man skal skilles med det samme. Men at det er korrekt, at man gør en undtagelse fra det krav, hvis den ene ægtefælle har været utro.

Hvis man ønsker direkte skilsmisse som følge af utroskab, skal man dog ansøge om det inden seks måneder, efter man er blevet klar over utroskaben og senest to år, efter ægtefællen har været utro. Lise kan derfor ikke kræve direkte skilsmisse på grund af utroskab, der har fundet sted for 10 år siden.

Det er Lise ikke tilfreds med, så hun vil endnu engang forsøge at overtale sin mand til at blive skilt med det samme. Ellers må hun acceptere, at de bliver separeret.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Louise Vinkle er advokat med speciale i familie- og arveret. Til daglig er hun ansat i Advokatfirmaet Kahlke, hvor hun beskæftiger sig med skilsmisser, bodelinger, børnesager, tvangsfjernelsessager, straffesager, skifte af dødsboer samt testamente, ægtepagter og fremtidsfuldmagter.

Send dit spørgsmål på mail til [email protected]

I Ude og Hjemmes podcast ”Min kærlighedshistorie” fortæller meget forskellige danskere deres kærlighedshistorie på godt og ondt. Lyt i din foretrukne podcast-app.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold