Livsstil

1-årig i kritisk tilstand: Har kun fået vegansk mad

4. juli 2016 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
En 1-årig pige er blevet indlagt på Gaslini Børnehospital i Genova med symptomer på alvorlig underernæring og underudvikling. Hendes mor er veganer, og den lille pige har udelukkende fået vegansk kost.

Den 1-årige Martina (hvis efternavn ikke oplyses) ligger lige nu underernæret og underudviklet på et børnehospital i den italienske by Genova.

Hun er i kritisk underskud af det vigtige B12-vitamin, som er essentielt for udviklingen af hjerne, nervesystem og dannelse af røde blodlegemer, skriver tv2.no.

Til den italienske tv-station Rai forklarer lægerne, at pigens mor er veganer, og at hun har overført denne kostfilosofi til sit barn.

Lod sin baby drukne i havet: Nu har hun fået sin straf

Og dét er årsagen til den 1-åriges alvorlige tilstand, siger lægerne, som udelukker, at hun har andre sygdomme, som ellers kunne forklare symptomerne.

Nej til animalsk mad  

Pigen er altså blevet ammet med mælk fra sin veganske mor, som har manglet vigtige næringsstoffer, og hun har udelukkende fået veganermad ved siden af. Dette har resulteret i den alvorlige underernæring og underudvikling.

Veganere undgår al mad af animalsk oprindelse, så de spiser hverken kød, fisk, æg, mejeriprodukter eller andre ting, der stammer fra dyr.

Verdens tungeste dreng: Kan ikke stoppe med at spise

I løbet af det seneste år er tre små børn af veganermødre blevet indlagt på hospitaler i Italien.

’Ikke forsømmelse – men uvidenhed’

Selvom den 1-åriges tilstand har forbedret sig en smule i løbet af de to uger, hvor hun har været indlagt, forventer man stadig, at hun må blive på hospitalet længe endnu til behandling og observation.

Må børn være vegetarer eller veganere?

Politiet er nu i gang med at undersøge, om forældrene kan sigtes for omsorgssvigt, men lægerne mener ikke, at det handler om forsømmelse, men derimod uvidenhed:

- Moderen har måske ikke fået tilstrækkelig information om næringsindtag, siger lægen Silvio Del Bruno og oplyser, at forældrene samarbejder med lægerne om fortsat at forbedre pigens tilstand.

Tip: Er du mor til et for tidligt født barn? I denne e-bog får du gode og konkrete råd om barnets udvikling og ernæring fra bl.a. familievejleder Lola Jensen og sundhedsplejerske Sigrid Riise >> 

 

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold