Livsstil

9 hyggelige julemarkeder i Berlin

12. november 2018 af Nadja Dam Jensen Foto: visitBerlin
Berlin ulmer med fantastiske julemarkeder – perfekt til en hyggelig weekendtur for juleelskeren.

Hvis du virkelig skal i julestemning, så er Berlin måske byernes by. Her får du 9 bud på hyggelige julemarkeder, du kan besøge på en juletur i Berlin.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Jul ved slottet Charlottenburg

Med Charlottenburg slottet der lyser op i baggrunden, er julemarkedet her måske et af de smukkeste i Berlin. På markedet kan du finde et stort udvalg af kunst og håndværk samt masser af forskellige klassiske julegodter.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

WeinachtsZauber på Gendarmenmarkt

Julemarkedet ved Gendarmenmarkt er et af Berlins mest populære. På pladsen mellem Den Franske Domkirke, Koncerthuset og Den Tyske Domkirke bliver der opstillet nærmest en lille by af hvide telte, som bliver oplyst af 1000 lyskæder.

©visitBerlin Foto: Horst Stiller

Spandauer Julemarked

På julemarkedet spandauer skruer man tiden helt tilbage til middelalderen. På pladsen, der er fyldt med bolsjestribede tage og store grantræer, kan du også møde forskellige husdyr, der går rundt i middelalder-julestemningen.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Julemarked på Richardplatz

Hvis du har brug for lidt ekstra held til julegaverne, så kan du fra Alt-Rixdorfer julemarkedet på Richardsplatz få en frisksmedet hestesko med hjem. På markedet er der nemlig fokus på håndværket, og du kan købe forskelligt kræftværk af blandt andet træ og keramik. Nogle steder kan man endda få lov til selv at prøve sig med håndværket.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Domäne Dahlem

Glaspustere, blomsterbindere, lædermagere, smede, dukkemagere, pottemagere og meget mere kan du finde på Domäne Dahlem adventmarkedet. På det familievenlige marked ved den gamle herregård fra 1560 kan børn også prøve sig med at lave deres egne lys.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Berliner Weinachtszeit på Alexanderplatz

Julemusik, juleboder og masser af gløgg. Julemarkedet på Alexanderplatz garanterer klassisk julestemning. Fra det 50 meter høje pariserhjul kan du let læne dig tilbage og nyde udsigten over julemarkedet og Berlins julelys.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Roten Rathaus julemarked

Julemarkedet ved det røde rådhus er et af Berlins ældste. Alle boderne er dekoreret med facaderne af bygninger fra starten af 1900-tallet, og det giver en følelse af at være helt tilbage i det gamle Berlin.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Kollwitzplatz Julemarked

Hvis du er tosset med økologi og bæredygtighed, er adventsmarkedet på Kollwitzplatz lige markedet for dig. Her kan du få alt fra økologiske fåreskind til organisk massageolie og speltvafler.

©visitBerlin Foto: Wolfgang Scholvien

Julemarkedet på Mexikoplatz

Mexikoplatz’ julemarkedet er et paradis for kunstelskere, der er på jagt efter en helt unik julegave. Her finder du 90 stande med ting ting, du ikke kan købe nogen andre steder – typisk billeder og smykker. Men du kan selvfølgelig også få den klassiske gløgg og lune vafler.

Sponsoreret indhold