Livsstil

Adam er et vildt mirakel

2. marts 2015 Morten Nøhr Mortensen
Adams chancer for at overleve var ganske små. Og hvis han klarede den, ville han sandsynligvis vågne med alvorlig hjerneskade, der ville gøre ham handicappet for livet. Men den lille Adam på kun to et halvt år er en sej lille fyr. Kun fire dage efter, at han blev fundet bevidstløs med en kropstemperatur på kun 12,7 grader, slog han øjnene op, krammede sin bamse og sagde to ord: Mor og far.

Adams helt enestående overlevelse har fundet sted i det sydlige Polen i byen Raclawice i november, hvor den stærkt nedkølede Adam var indlagt på et Universitetshospital i hovedbyen Krakow. Lægerne kunne næsten ikke registrere hans hjerte, der slog svagt og kun én gang hvert 30 sekund. Det så derfor ikke godt ud, da Adam blev kørt mod intensiv med fuld udrykning. Ikke desto mindre, kunne Adam her forleden forlade stedet med sine forældre i hænderne - sin mor Pauline og sin far Mateusz. Og tilsyneladende er Adam mirakuløst kommet fra ulykken næsten uden mén,

Vi har været heldige

- Vi har været ekstremt heldige, at vi nu kan få vores søn med hjem. Endda uden, at han er kommet noget alvorligt til, lød det glædesstrålende fra Adams mor.

De første dage efter ulykken var dog nervepirrende. Lægerne forventede alvorlige skader i form af omfattende lammelser. Sådan gik det ikke.

- Det var en fantastisk glæde, da jeg så, at min søn åbnede sine øjne. Det var som om, han blev født igen. En utrolig lykke, som jeg ikke kan beskrive, lyder det fra Adams far, da han blev interviewet af de lokale medier.

LÆS OGSÅ: Reddet fra en grusom død

Han var dog først fuldstændig klar over, at han nok skulle få sin søn uskadt tilbage, da Adam var klar til et måltid hytteost og te allerede kort efter sin opvågning.

Det er endnu ikke helt klarlagt, hvordan det kunne gå til, at den lille dreng endte i et skovområde midt op natten. Der har været spekulationer om, at Adam har gået i søvne og på den måde forsvundet fra hjemmet. Man ved dog kun, at han blev fundet bevidstløs med ansigtet begravet i nedfaldet løv. Han var iklædt sit nattøj og havde kun tynde strømper på fødderne. På det tidspunkt var der minus syv grader og der var gået adskillige timer, inden han blev fundet.

Kan lege og løbe

Selvom hospitalet I Krakow, betegner Adam som “et lille mirakel”, så oplyser overlæge Janusc Skalski til medierne, at Adam stadig skal gennem et længere forløb med genoptræning. Foreløbig tyder alt dog på, at han kommer sig 100 procent.

- Adam leger, han løber. Han kan endda være uregerlig. Så han opfører sig præcist som han skal, fortalte overlægen til de lokale journalister.

Sponsoreret indhold