Livsstil

Adventskrans

23. november 2010 af Kristina Strand og Lone Bjerregaard
Lav din egen smukke adventskrans i de traditionelle farver rød og grøn.
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Enkel og køn adventskrans i de traditionelle røde og grønne farver, eneste pynt er lærkekogler, røde perler og fi ne bånd. Har man ikke lyst eller evner til at binde kransen selv, kan man i de fl este blomsterforretninger og supermarkeder købe en færdig grankrans og selv pynte den.

Du skal bruge:
En halmkrans på 28 cm i diameter, gran, bindetråd, lærkekogler, røde perler, limpistol, 5 m rødt silkebånd, der er 2 cm i bredden, og 2 meter rødt prikket bånd samt 4 lysholdere. Lysholdere fra Panduro, telefon 7015 0105, www.panduro.dk.

Sådan gør du:
Klip grannet i passende stykker, cirka 12 cm i længden. Begynd med at binde den side af kransen, der vender nedad, ved at tage et par stykker gran, der lægges på halmkransen. Fæstn med vindseltråd. Derefter lægges nyt gran forskudt hen over det første og bindes fast med tråden. Bliv ved på denne måde, til hele den ene side af kransen er dækket af gran.

Vend kransen om og bind gran på den anden side. Fordel lysholderne på kransen. Del det røde bånd i fi re dele og bind fast mellem lysholderne. Hæng kransen op.

Lim tre lærkekogler sammen med en rød perle i midten. Der skal bruges i alt otte af de små kogledekorationer, og de skal limes på kransen på hver side af det røde bånd. Derefter limes der en perle på fi re enkelte kogler.

Del det prikkede bånd i fire dele og bind en sløjfe omkring det røde bånd helt nede ved kransen. Lim de enkelte kogler fast midt på sløjfen. Til sidst sættes lysene i holderne.

Læs også: Traditionel flæskesteg

Sponsoreret indhold