Livsstil

Aktive børn lærer bedst

2. marts 2014 af Jerk Langer, foto: All Over Press
Blot et kvarters træning midt på dagen forbedrer skolebørns evne til at koncentrere sig. Aktive børn lærer simpelthen bedre.

Godt 1.000 skotske børn fra 4.-7. klasse har i et forsøg i en uge sammen med deres lærer udført et 15 minutters motionsprogram efter frokost i klasseværelset.

Forskellige øvelser som at hoppe, løbe på stedet og strække ud. Ikke noget voldsomt, men nok til, at vejrtrækningen kom i gang, og hjertet bankede hurtigere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den sunde madpakke

Den anden uge gjorde børnene ikke noget, og den fungerede dermed som forsøgets kontrol.

Hver eftermiddag fik børnene en test, hvor de skulle lægge tal sammen, tælle baglæns, vurdere om et udsagn var rigtigt eller forkert, huske ord og andre opgaver. Sammenfattende klarede børnene testene bedre i den uge, hvor de havde motioneret.

LÆS OGSÅ: Lær dit barn at dyrke motion

Den samme gunstige effekt på koncentration og indlæring opnår børn, der selv går eller cykler til skole frem for at blive kørt i bil eller bus, og virkningen holder sig hele formiddagen.

Så denne uges budskab er meget simpelt: Nemlig at børn skal bevæge sig. Helst så meget som muligt. Det gør dem både sundere, kvikkere og gladere.

Sponsoreret indhold