Livsstil

Alopecia: Skaldet 7-årig vandt alles hjerter på ”crazy hår-dag” i skolen

26. april 2017 af Joan Andersen. Foto: Daniella Wride
Alopecia: Daniella vidste, hun ville lave noget sjovt for sin datter, da skolen afholdte ”Crazy Hair Day”, en dag, hvor alle på skolen havde en skør frisure.

Da Gianessa ankom til skolen, stjal hun alles hjerter. Lærerne jublede, og allerede da hun stod ud af bilen, komplimenterede hendes klassekammerater hendes smarte look.

Har lige fået alopecia

7-årige Gianessa Wride har alopecia. Hendes mor, Daniella Wride lagde mærke til, at Ginessas hår begyndte af falde af. Det var lige efter nytår. Den 7-årige pige havde en skaldet plet på baghovedet på størrelse med en femmer, og håret rundt om var tyndt.

Daniella tog sin datter med til læge og dermatolog, som hurtigt konstaterede, at hun havde alopecia – pletskaldethed. Patienterne kan opleve skaldede pletter, eller de kan miste alt håret på hovedet eller alt hår på kroppen. Gianessa mistede alt sit hår på hovedet.

Skørt hår i skolen

Kort tid efter, den 28. marts, afholdt skolen den årlige temadag ”Crazy Hair Day”, en dag, hvor elever og lærer møder i skole med en skør frisure. Gianessa har altid elsket den dag, og den kreative pige formede sidste år sit hår til et farvestrålende enhjørnings-horn.

Daniella var noget nervøs, da hun skulle finde en lige så god idé i år.

Alopecia: Julia tabte håret lige før sit bryllup

- Jeg vidste, jeg ville lave noget sjovt for hende, siger Danielle fra Salem, Utha i USA til HuffPost.

Hun tog til supermarkedet Walmart og fandt den kreative afdeling for at få idéer.

I sin søgen fandt hun en pakke farvestrålende juvelbesatte klistermærker. Hun tænkte, at de lyse farver og det sjove design passede perfekt til hendes datters charme.

- Det passede bare perfekt med hendes personlighed, siger hun.

Datteren var skeptisk

Daniella fortalte sin datter om idéen. Gianessa var nervøs. Daniella kunne godt forstå hende, for hun havde selv været nervøs for, at hendes lille pige ville blive drillet med sit manglende hår. Og nu var Gianessa ikke sikker på, at hendes klassekammerater ville synes om den alternative udsmykning.

Da Ginessa så sig selv i spejlet, efter hendes mor havde sat klistermærkerne på hendes skaldede isse, blev hun mødt af blomster, en sommerfugl og en ugle. Hun var lykkelig.

Hun var især glad for den juvelbesatte grønne ugle på siden af hovedet, for grøn er hendes yndlingsfarve.

Pige ked af ar fra kræftoperation: Se mors rørende gestus

Mødt med jubel

Hendes klassekammerater elskede også hende look. Lige så snart Gianessa viste sig ved skolen, begyndte de andre børn at komplimentere hendes hår.

- Hun åbnede bildøren, og allerede der fortalte de andre børn hende, hvor fantastisk og cool hun så ud. De sagde, at de ville ønske, at de også kunne lave noget, der så så godt ud, fortæller Daniella.

- Da hun kom hjem fra skole, fortalte hun mig, at alle havde sagt til hende, at de elskede hendes skøre hår.

Dreng lader håret gro for lave paryk til syg veninde

Daniella minder tit sin datter om, at hun er vidunderlig – uanset om hun har hår eller ej.

Hun vil gerne opmuntre alle med autoimmune sygdomme til at gå klædt med det, de føler sig bedst tilpas med, og ikke det andre synes, de skal gå med.

- Om det er en paryk, et tørklæde, en hat eller om du foretrækker det skaldede look, du klarer det. Du ser godt ud! siger hun.

Sponsoreret indhold