Livsstil

Ammede hele tiden: Min baby døde alligevel af sult

6. marts 2017 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
En amerikansk mor står nu frem for at få advare andre mødre. Hun mistede selv sit spædbarn, som døde af sult og dehydrering, selvom hun ammede ham konstant.

Jillian Johnson fra Californien mistede sin lille søn, Landon, da han var blot 19 dage gammel. Her besluttede Jillian og hendes mand i samråd med lægerne at slukke for hans respirator, som Landon havde ligget i 15 dage, efter at han blot fire dage gammel fik hjertestop pga. kritisk sult og dehydrering – hvilket også førte til hjerneskade.

Forældre advarer: Baby døde i autostolen

Jillian havde ellers nærmest ikke lavet andet end at amme sin søn, som hele tiden græd og viste tegn på netop sult.

Ingen reagerede

- Landon hang i mine bryster – HELE TIDEN. Ammekonsulenterne kom ind og så, at ’han ammede godt og klarede sig fint’, selvom der var en, som nævnte, at jeg måske havde et problem med at producere mælk (pga. hormonforstyrrelsen PCO, red.), skriver Jillian nu i et blogindlæg, fem år efter Landons død.

Trods Jillians PCO-diagnose var der dog ingen, som foreslog hende at supplere amningen med mælk fra flaske. Hun blev blot anbefalet nogle særlige urter, som hun kunne tage med hjem fra hospitalet. 

Og som førstegangsmor viste Jillian ikke, hvad hun ellers skulle gøre.

Spis dig ud af PCO

Skyld og vrede

- Jeg har stadig mange, mange dage med skyldfølelse og spørgsmål – hvad hvis jeg bare havde givet ham en flaske? Men også vrede, for hvordan skulle jeg have vidst det?, spørger Jillian, hvis søn blev født til tiden og var normalvægtig (3360 g).

Sarahs søn ville ikke ammes: Det reddede hendes liv

Hun håber nu, at hun med sit blogindlæg kan gøre andre opmærksomme på, hvad der kan ske, hvis man står i en lignende situation.

- Jeg deler min historie i håbet om, at ingen anden familie nogensinde vil opleve det tab, som vi har oplevet, skriver Jillian, som siden har fået døtrene Stella og Aliona.

Ammer du også? Her kan du se nogle typiske tegn på, at dit barn får mælk nok >> 

Søger du rådgivning om din amning? Her er en liste med telefonnumre til danske ammerådgivere >>

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold