Livsstil

Brev til Mimi: Barnebarnet fylder for meget

19. februar 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Stedmorfar synes, at hans kærestes barnebarn er uopdragen og fylder for meget. Blandt andet kritiserer pigen maden og bestemmer over tv'et. Mimi mener godt, at han kan bede kæresten sætte grænser - men han skal træde meget varsomt, og han må ikke ødelægge hyggen mellem mormor og hendes barnebarn ...

Kære Mimi
Jeg blev skilt for 10 år siden, men fandt for to år siden en dejlig kæreste, og vi er flyttet sammen. Jeg har voksne børn. Det har hun også, og hendes datter bor i nærheden af os sammen med sin datter på 8 år. Det er barnebarnet, som jeg gerne vil have et råd om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Taler grimt om maden

Min kæreste passer barnebarnet en til to gange om ugen. Hendes mor har efter min mening rimelig travlt med at rende i byen med veninderne. Når den lille er her, skal der tages store hensyn. Hun er meget kræsen, og der bliver altid serveret speciel mad til hende - og hun taler meget grimt om det, der bliver sat på bordet. Når hun er her fredag eller lørdag, skal hun sidde i sofaen med sin mormor og se børnefilm. Så kan jeg sidde med en bog eller en kryds og tværs, og hvis jeg vil se tv, kan jeg gøre det på min computer. Før jeg flyttede ind, fik pigen lov til at sove i dobbeltsengen med min kæreste. Nu sover hun i gæsteværelset, men hun står altid meget tidligt op og vækker min kæreste for at forlange morgenmad. Selv om jeg synes, at hun er stor nok til at lade os sove lidt længere.
Jeg synes, at pigen fylder for meget og får lov til for meget. Jeg tror ikke, at hun har det så nemt i hverdagene, og jeg forstår godt, at min kæreste tager hensyn, men jeg synes, at hun burde være bedre til at sige fra. Det er en svær situation, og jeg kan godt se, min kæreste er lidt en lus mellem to negle. Har du et forslag til, hvad vi gør? Det kan ikke være rigtigt, at et barn på 8 år skal sætte dagsordenen.
Hilsen Stedmorfar

LÆS OGSÅ: Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn er ulidelige

Mormor må træde i karakter

Kære Ven
Et barn skal selvfølgelig opdrages, og her bør selv en mormor træde i karakter. Selv om barnet er hos bedstemor, og der er tradition for, at man skal forkæle sine børnebørn, er det ikke i orden at gøre hvad som helst. Hun skal for eksempel ikke tale dårligt om maden. Det må selv en mormor kunne se, og det synes jeg bestemt, du skal tale med din kæreste om.Men jeg vil advare dig mod at forsøge at begrænse barnets besøg hos jer. Det kan kun betyde en konflikt mellem dig og din kæreste.

Forkælelse er uundgåeligt

Jeg er selv farmor, og jeg vil meget gerne have mit barnebarn på besøg. Min mand er jo ikke farfar, men han har det heldigvis fint med besøgene. Men barnebarnet skal ikke være uartigt. Det er vi helt enige om. At jeg så forkæler den lille lidt rigeligt – ja, det er jo nok uundgåeligt.
Jeg vil råde dig til at sørge for at få et rigtigt godt forhold til din kærestes barnebarn. Måske kan I to foretage jer noget sammen? Finde en fælles interesse? Men at prøve at forhindre, at de to hygger sig … det kan du godt glemme.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold