Livsstil

Brev til Mimi: Han holder sygdommen hemmelig

22. juli 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Lise har opdaget, at hendes mand er alvorligt syg, fordi hun ved et tilfælde fandt et brev fra hospitalet. Hendes mand holder det hemmeligt, og både sygdommen og hemmeligholdelsen sårer og chokerer Lise. Læs Mimis råd her.

Hej Mimi
Min mand har længe gået og skrantet og været træt og bleg. Jeg har flere gange sagt til ham, at han skulle gå til lægen. Det har han også gjort – endda flere gange – men han har ikke sagt hvorfor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alvorlig syg af kræft

Nu har jeg ad omveje fundet ud af, at han er alvorligt syg med kræft. Jeg fandt et brev fra hospitalet, som jeg læste. Jeg fik et chok og har været helt ude af det siden. Dels, fordi han er så syg, dels fordi han ikke har fortalt mig noget. Vi plejer ikke at have hemmeligheder for hinanden, og da slet ikke om noget så alvorligt. Jeg vil gerne være en støtte ham, men det er svært, når jeg ikke har fået noget at vide.
Hvorfor tror du, han har holdt det skjult for mig? Skal jeg fortælle ham, at jeg har opdaget det?

Hilsen Lise

LÆS OGSÅ: Kræftsyg fik livet tilbage

Han forsøger at skåne dig

Kære Lise
Hvor må det være svært for jer begge. Jeg er ikke i tvivl om, at din mand ønsker at skåne dig, og så er han nok også selv chokeret og bange. Det er forståeligt nok, efter at have fået en så alvorlig diagnose.
Jeg kan ikke se andet, end at du må blande dig. Hvis han skal igennem en længere behandling, får han alligevel brug for din hjælp, og jeg tror, det kan være en befrielse for jer begge at få talt om det.
Mange mænd har svært ved at tale om deres sygdomme. Det er, som om de tror, de mister deres værdighed ved at vise svaghed. Men vi kan kun støtte hinanden, hvis vi taler sammen. Du kan ikke have en alvorlig syg mand og lade som ingenting. Jeg ønsker jer begge alt godt.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold