Livsstil

Brev til Mimi: Hans døtre udnytter os

19. august 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Fru Jensen er træt af sin mands voksne døtre, for hun føler, at de udnytter hende og hendes mand. Pigerne låner penge uden at betale tilbage, og de tager invitationer og tjenester for givet. Læs Mimis råd her ...

Hej Mimi
Jeg er kæreste med en mand, som har to døtre fra et tidligere ægteskab. De er begge i begyndelsen af 30’erne, og jeg kan godt lide dem, men jeg synes, de udnytter min kæreste. De låner tit penge af ham, og de betaler aldrig tilbage. Hver gang de skal have hentet eller bragt noget, spørger de ham, om han vil køre for dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har dårlig samvittighed

Min kæreste er den lidt stille type, som har svært ved at sige fra. Da hans døtre var små, arbejdede han meget, og jeg tror, han har dårlig samvittighed over ikke at have været der så meget hjemme dengang. Jeg synes bare ikke, det er i orden, at de udnytter ham så groft.
Samtidig føler jeg også, at de udnytter mig. Når de besøger os, kommer de kun for at spise, og de går igen uden at hjælpe med at rydde op. Jeg synes godt, de kunne have en kage med til desserten eller lignende. Hvad tænker du?
Hilsen fru Jensen

LÆS OGSÅ: Brev til clairvoyante Anne-Marie Østersø: Hans børn er ulidelige

Mere kritisk

Kære fru Jensen
Jeg tror, du oplever et helt almindeligt problem. Jeg kender det i hvert fald fra mange andre, også i min egen familie. Vi er alle overbærende over for vores egne børn, men ofte meget kritiske over for partnerens. For blod er altså tykkere end vand.
Du har naturligvis vidst, at din kæreste havde børn fra et tidligere ægteskab. Men du havde nok ikke helt tænkt igennem, hvad det førte med sig.
Ja, måske har din mand dårlig samvittighed, fordi han havde for travlt, da børnene var små, og derfor vil han gerne rette op på det nu. Det kender jeg fra mig selv. Men det kan også være, at han blot er en sød mand, der er sød ved sine børn. Hvis han var en tarvelig far, var han vel heller ikke værd at samle på for dig?

Bed om en hjælpende hånd

Men derudover skal du selvfølgelig bede dem – med et smil – om at hjælpe til med at rydde af bordet efter middagen. Spørg, om de ikke gider at give en hånd med? Det er kun rimeligt.
De skal dog være velkomne hos deres far, det er der ingen diskussion om. Og hvis de låner penge af ham og ”glemmer” at betale tilbage, er det en sag mellem dem og ham. Det er hans penge. Du må bide det i dig, hvis du holder af din kæreste.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold