Livsstil

Brev til Mimi: Hjælp, naboerne larmer

18. marts 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Grethe har måttet flytte flere gange på grund af larmende naboer. Nu er det sket igen, og hun er i tvivl om, hvorvidt det er hende, der er sart. Læs Mimis råd her ...

Hej Mimi
Jeg har været tvunget til at flytte flere gange inden for de seneste 10 år, for jeg er åbenbart meget uheldig med mine naboer. Enten har jeg boet ved siden af nogen, der spillede høj musik hele tiden, eller også tramper overboen hårdt i gulvet eller flytter rundt på møblerne midt om natten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Babyen græder i timevis

Der, hvor jeg bor nu, har naboen lige fået en baby. Jeg ved godt, at man ikke kan gøre for, at børn græder, men det er flere gange om dagen, at den lille græder højt og længe. Det står på i timevis. Min overbo tramper i gulvet, når han går, og han tager ikke sine sko af. Jeg har prøvet at tale med dem, når jeg har mødt dem på trappen, men det er ikke blevet bedre.Jeg overvejer at finde et hus i stedet, men der er så mange praktiske opgaver, som jeg ikke kan klare selv. Jeg kan ikke finde ud af, om det er mig, der er sart.
Mvh. Grethe

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Vi fik en skør nabo

Du må flytte

Kære Grethe
Jo, det kan godt være, du er lidt sart. Men der kan nu nemt opstå problemer, når man bor så tæt, og ofte er lejligheder ikke særlig godt lydisolerede.
Uanset, om du er sart eller ej, må du tage dig sammen og flytte. En anden lejlighed er formentlig ikke løsningen, så du må bide skeer med en anden boligform. Hvis et hus er for meget, kan du overveje et rækkehus. Her vil antallet af naboer være mere begrænset, og vedligeholdelsen er mere overskuelig. Du nævner ikke din alder, men hvis du har mulighed for det, findes der også ældreboliger, som ikke er så udsatte for larm og støj. Du kan lige så godt kaste dig ud i det først som sidst, for når først du er begyndt at lægge så meget mærke til støj, holder det ikke op igen.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold