Livsstil

Brev til Mimi: Jeg er bekymret for min veninde

6. maj 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Elisabeths har en veninde, hvis mand ofte opfører sig brovtende og provokerende. Veninden virker kuet, og Elisabeth synes, det er blevet værre med tiden. Hun frygter, at han er voldelig hjemme. Læs Mimis råd her ...

Hej Mimi
Jeg har en veninde, som jeg har kendt i mange år, og vi ses jævnligt med både hende og hendes mand. Jeg har altid syntes, at han var lidt speciel og svær at komme ind på livet af. Han er typen, der altid skal være i centrum, og han opfører sig ofte skrydende og umodent. Samtidig kritiserer han konstant andre, men indrømmer aldrig sine egne fejl. Hans opførsel bliver værre og værre, og jeg har snakket med andre, der omgås dem. De bryder sig heller ikke om hans opførsel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frygter vold

Min veninde virker lidt kuet sammen med ham. Hun sidder som regel stille henne i hjørnet og lader ham te sig, som han vil. Jeg holder meget af min veninde og er bekymret for, om hun overhovedet er glad i sit ægteskab. Nogle gange tænker jeg på, om han måske er voldelig over for hende. Hvad synes du, jeg skal gøre?
Kærlig hilsen Elisabeth

LÆS OGSÅ: Pæne mænd er farligst

Usikker og provokerende

Kære Elisabeth
Du skal gå direkte til sagen. Du har en god veninde, som du holder af, og det er sikkert gensidigt. Derfor kan du ikke bare lade stå til.
Det er helt uacceptabelt, hvis der er vold involveret, men husk at have i baghovedet, at du kan tage fejl. Jeg har oplevet mænd, der på grund af usikkerhed, er ubehagelige og provokerende i selskaber, selv om de er søde og kærlige hjemme. Det kan jo også være din venindes erfaring, og måske tænker hun blot: ”så lad dog barnet,” når hun og hendes mand er sammen med andre. Men det kan du også tale med hende om.
Derfor kommer du ikke udenom den fortrolige snak. Men lad endelig være med at stemple ham på forhånd. Begynd med den lidt mere muntre tone, hvor du lufter din undren. Jeg håber, I får talt sammen.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold