Livsstil

Brev til Mimi: Jeg har ikke lyst til at lære min halvsøster at kende

3. december 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Efter sin fars død fik "Søster" at vide, at han havde en datter, som fremover gerne ville have kontakt med familien. Selv om halvsøsteren er flink, og "Søsters" mor og bror godt kan lide hende, har hun ikke lyst til pludselig at inddrage en fremmed kvinde i familien. Kan hun være bekendt at lukke hende ude?

Kære Mimi
Jeg er en kvinde på 58 år, og jeg har en bror, der er fem år yngre. I sommer døde vores far, og før bisættelsen kaldte vores mor os sammen for at fortælle en familiehemmelighed: Da jeg var knap 2 år, flyttede vores far hjemmefra i en kort periode. Han var blevet forelsket i en anden kvinde. Hun nåede at blive gravid, før han flyttede hjem igen. Min far og den anden kvinde fik en datter, og min mor har hele tiden kendt til hende. Han har betalt til hende, men har kun haft sporadisk kontakt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg har ikke brug for flere

Men nu ville hun gerne med til bisættelsen, og hun vil ønskede også at have kontakt med min bror og mig.
Siden har min bror og svigerinde været sammen med hende nogle gange. Jeg har været med en gang, men jeg syntes, det var en meget underlig situation, og jeg vil helst være fri for nogen som helst kontakt. Her er jeg uenig med min bror, der mener, at vi skal optage hende i familien, og min mor har heller ikke noget imod hende.
Hun er egentlig flink nok, og hun har indvilget i, at min mor kan sidde i uskiftet bo. Når min mor falder bort, skal min halvsøster naturligvis være med til at arve. Hendes egen mor er død, og hun har ikke andre søskende, men har været alene med to børn.
Selv om hun er sympatisk, har jeg ikke lyst til at lukke hende ind i mit liv. Jeg har ikke brug for flere kontakter, og jeg synes, det er sært, at vi skal til at være sammen med en kvinde, vi ikke har kendt til i 50 år. Kan jeg være bekendt at holde hende ude af familien?
Hilsen Søster

LÆS OGSÅ: Endelig fandt jeg min far

Gå på kompromis

Kære Søster
Det er en underlig følelse, du sidder med, og det forstår jeg godt. Her er flere hensyn at tage: Til din mor, til din bror og til dig selv, og det vil være meget trist, hvis jeres familie skal splittes på grund af dette. Derfor synes jeg heller ikke, at du skal lukke helt af for din halvsøster og fuldstændig nægte at se hende i selskab med din mor og bror.
Men du er omvendt ikke forpligtet til selv at inddrage hende i familien, når det gælder dine arrangementer. Du kan til enhver tid undlade at invitere hende, det bestemmer du selv.
Jeg vil desuden råde dig til at tale med din mor og bror og forklare dem dine følelser, og så må de også tage hensyn til dig. Jeg håber, I finder en løsning, som I alle kan leve med
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold