Livsstil

Brev til Mimi: Jeg lyver hele tiden

22. april 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Camilla har erkendt, at hun har det med at pynte en hel del på virkeligheden, når hun taler med sine venner - nogle gange lyver hun ligefrem for at fremstå mere interessant. Nu er hun imidlertid gravid, og hun vil gerne være én, hendes barn kan stole på. Derfor beder hun om Mimis råd til at bryde den onde cirkel.

Kære Mimi
Jeg er en kvinde på 30 år, der er gravid i 4. måned. Jeg har altid haft det sådan, at jeg gerne ville være et bedre menneske – én, som man har lyst til at være sammen med. Sådan er det vel for de fleste, men jeg har et problem, som jeg har haft, siden jeg var barn: Jeg lyver en hel del.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vennerne har gennemskuet mig

Det er ikke om store ting – det er sådan noget som, hvad jeg har fået til frokost, eller hvad jeg har oplevet i weekenden. Det er heller ikke altid direkte løgne, men mere noget med, at jeg smører lidt tykt på for at gøre historierne mere interessante.
De fleste af mine venner har gennemskuet mig, og det betyder, at de ikke føler, de kan stole på mig. Der var for eksempel ingen, der troede mig, da jeg fortalte, at jeg var gravid!
Nu vil gerne stoppe den med mine løgne og overdrivelser. Jeg vil være en mor, som mit barn kan stole på. Hvordan kommer jeg ud af det her?
Kærlig hilsen Camilla

LÆS OGSÅ: Ulykkelig mor til Mimi: Jeg græder hele tiden

Du mangler selvtillid

Søde Kommende mor
Jeg er nødt til at være lidt skrap nu, for du er ikke et barn mere, og du må tage dig sammen. Du skal være mor, og det forpligter.
Jeg er enig i, at dit barn skal kunne stole på dig. Men jeg har svært ved at forstå, at du ikke kan ændre din adfærd, når du selv er bevidst om problemet.
Hvorfor tror du, at det, du fortæller, er så uinteressant for andre, at du må smøre ekstra på? Efter min mening tyder det på manglende selvtillid, og det har jeg meget respekt for, for det har jeg selv levet med hele mit liv. Måske skal du granske lidt, hvorfor du har så stort behov for andres opmærksomhed og anerkendelse …
Jeg tror dog, at du – som vi andre – vil opleve, at når du bliver mor, vil det være mindre vigtigt for dig at søge andres opmærksomhed. I stedet vil det være den lille ny, der optager dig. Glæd dig til det store øjeblik, hvor du ikke længere er så vigtig mere.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold