Livsstil

Brev til Mimi: Jeg orker ikke fredagsbaren

4. november 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Gitte siger gang på gang nej tak til fredagsbaren og andre hyggelige arrangementer på arbejdspladsen, fordi hun ikke har overskud. Hun er dog bange for, at kollegerne ser hende som en taber, fordi hun aldrig deltager. Læs Mimis råd her ...

Kære Mimi
Jeg arbejder på en forholdsvis stor arbejdsplads med omkring 80 ansatte. Mine kolleger er meget sociale og holder tit fredagsbar eller går ud og spiser og hygger sig sammen. Jeg føler, jeg burde deltage i nogle af de arrangementer, og jeg har også været med en enkelt gang eller to.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hjem til børnene

Men jeg har to små børn, og ofte vil jeg hellere hjem til dem. I det hele taget synes jeg, det er svært at få enderne til at mødes med fuldtidsjob og børn. Men jeg kan godt lide mine kolleger, og jeg føler, jeg svigter dem og det sociale, de har sammen. Og måske synes de, jeg er lidt taberagtig, fordi jeg aldrig deltager. Hvad mener du?
Kærlig hilsen Gitte

LÆS OGSÅ: Jeg blev træt af rygerne på jobbet

Du er sej

Kære Gitte
Glem alt om at være taberagtig. Du er en sej kvinde, der hænger i en klokkestreng for at få dagligdagen til at fungere. Det er bestemt ikke nemt at klare både små børn og job. Du skriver ikke, om du har en mand, der kan aflaste dig en gang imellem, men under alle omstændigheder er der grænser for, hvad man kan overkomme.
Du kan tro, jeg husker fra min egen tid som travl minister med små børn, hvordan man absolut ikke orkede ret meget, når man nåede til fredag eftermiddag. Jeg prøvede at sige nej til alt i weekenderne.
Du skal tale med dine kolleger om det. Der må da være andre, der er i din situation. Og selv om der ikke er det, vil de nok forstå dig alligevel. Desuden er det kun en overgang, dine børn er små. Senere vil du igen få mulighed for at gå ud med kollegerne og deltage oftere i hyggen på arbejdspladsen.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold