Livsstil

Brev til Mimi: Lidt for hjælpsom

1. april 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Det er ikke uden problemer at være hjælpsom. En læser spørger Mimi til råds, fordi hans familie klager over, at han hjælper naboen, der for nylig blev enke. Samtidig har han ikke lyst til at afvise den sørgende nabokone. Læs Mimis råd her ...

Kære Mimi

Jeg bor side og side med en ældre dame, som for nylig er blevet enke. Hun og hendes mand har været vores naboer i over 20 år, vi har været venner altid og har haft mange gode snakke over plankeværket. Da hendes mand døde, blev hun selvfølgelig ked af det, og jeg har hjulpet hende med meget af det praktiske i forbindelse med begravelsen. Hun er meget taknemlig, for hun har ikke megen kontakt med sin egen familie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kone og tre børn

Problemet er, at min familie synes, jeg bruger for meget tid på at hjælpe hende. De klager over, at jeg ikke har tid til dem. Jeg har en dejlig kone og tre teenagebørn, som jo også har brug for opmærksomhed. Jeg synes bare, det er svært at afvise enken, når hun ikke har andre, og jeg er i stand til at hjælpe.
Mvh. Naboen

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Verdens bedste naboer

Tag dig af teenagerne

Kære Ven
Jeg kan faktisk godt forstå, at din familie brokker sig, hvis du er alt for hjælpsom over for naboen. Det er pænt af dig at hjælpe af og til, og det skal du selvfølgelig blive ved med. Men din største forpligtelse har du over for din egen familie. Og helt ærligt; med tre teenagebørn har du vist nok at se til! Husk, at om ganske få år er de fløjet fra reden, og så er det for sent at holde dem tæt i dit liv.
Der er ikke noget galt med, at du af og til må sige til naboen, at du ikke har tid til at hjælpe. Det er jeg sikker på, hun forstår. Måske er det mere dig, der føler, du bør hjælpe, end det er din nabo, der hiver i dig. Selvfølgelig er hun taknemlig. Men du skal ikke glemme livet på din egen side af hækken. Din families behov for at være sammen med dig er en dejlig kærlighedserklæring. Tænk, hvis de slet ikke savnede dig?
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold