Livsstil

Brev til Mimi: Min datter er kommet i dårligt selskab

1. januar 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
"Hønemors" datter er kommet i dårligt selskab og er begyndt at pjække fra skole. Mimi råder hende dog til at tage det roligt. Læs hendes svar her ...

Kære Mimi

Jeg er enlig mor til to piger, som aldrig har givet problemer. Nu er der imidlertid sket noget med den ældste på 15, som jeg gerne vil høre din mening om. Der er kommet en ny pige i klassen, som min datter er blevet veninder med, og de to er begyndt at gå sammen med nogle drenge fra boligblokkene i nærheden. Det er indvandrerdrenge, og det er egentlig ikke det, jeg har noget imod. Men de er ældre end pigerne, og ingen af dem går tilsyneladende i skole længere. Når jeg spørger til dem, får jeg at vide, at den ene sælger telefoner, den anden arbejder i sin onkels kiosk og den slags. Pigerne har også været ude og køre i en gammel skramlekasse af en bil, som tilhører en af drengene.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ingen hjælp fra far

Min søster mener, at de er en småkriminelle. Min datter er begyndt at komme for sent hjem, og jeg har fundet ud af, at hun har pjækket i skolen nogle gange. Jeg har foreslået, at hun inviterer nogle af sine nye venner hjem, men det griner hun bare af.

Det var planen, at hun skulle i gymnasiet næste år, men hun er begyndt at sige, at det er ikke sikkert, hun gider alligevel. Hun siger, at jeg skal lade være med at blande mig i hendes liv, og at jeg bare er racist. Hun ser ikke sin far så tit, og jeg kan ikke rigtig få hjælp fra hans side. Har du et forslag til, hvad jeg kan gøre, for jeg er meget utryg ved den situation.

Hilsen Hønemor

LÆS OGSÅ: Brev til Anne-Marie Østersø: Min datters problemer dræner mig

Kære Hønemor
Åh ja, problemer giver de jo, de kære børn, som så gerne vil være voksne. Som min mor altid sagde: Små børn, små problemer – store børn, store problemer. Jeg tror, det er vigtigt, at du tænker på, hvor godt et fundament, du har givet dine børn. Det lyder, som om det er et almindeligt ungdomsoprør, din datter er ude I, og det er vigtigt at skelne. Din datter skal naturligvis prøve grænser, når hun er 15, og selvfølgelig er du bekymret. Jeg må indrømme, at jeg ikke ser det som noget virkeligt farligt. Det lader til, at begge drenge har et arbejde, og der er vel egentlig ikke noget, der tyder på noget med stoffer eller anden kriminalitet? Det er i hvert fald positivt.

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Min datters kæreste var voldelig

Tal med læreren

Har hun nogle fritidsinteresser? Er der noget, hun kunne tænke sig at gå til, for så kan det måske betale sig at aflede hende på den måde. Du kan også tale med hendes lærer, hvis du har et godt forhold til ham eller hende. Hun har formentlig en del viden om, hvad der foregår I klassen.
Når jeg tænker tilbage på min egen teenagetid, var jeg også klar til oprør, og mine forældre skulle dælme heller ikke blande sig for meget. Men jeg kom ud på den anden side uden de store skader.
Det med gymnasiet, ville jeg ikke tage så tungt. Der er alt for meget snobberi i den sag. Det er vigtigt med en god uddannelse, men der er sandelig mange andre muligheder.
Så op med humøret, Hønemor. Din datter er i gang med en ganske naturlig udvikling, og du må desværre bare stå det igennem og håbe det bedste.

Kærlig hilsen Mimi

Sponsoreret indhold