Livsstil

Brev til Mimi: Min mand brød sit løfte

13. maj 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Gitte elsker sin mand, der er en god far til deres to små børn. Desværre kan han ikke holde sig fra alkohol, og selv om han har lovet at stoppe med at drikke, ved hun, at han drikker i smug. Mimi er ikke i tvivl om, at Gitte er nødt til at være konsekvent, hvis hun skal beskytte børnene.

Hej Mimi
Jeg er en kvinde på 28 år, der bor sammen med min kæreste og vores to små børn på 3 og 5 år. Jeg elsker min kæreste, og han er en god far, men han drikker for meget. Jeg har altid vidst, at han havde et problem. Før vi fik børn, forlod jeg ham i en kort periode på grund af det. Han lovede at holde op, og jeg flyttede tilbage, men så begyndte han igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han brød sit løfte

Han bliver hverken voldelig eller ond, når han drikker, og han passer sit job. Sidst jeg konfronterede ham med det, lovede han (igen) at stoppe. Det ser også sådan ud på overfladen, men jeg ved, han drikker i smug i stedet, for han lugter af spiritus, og jeg har flere gange fundet flasker gemt forskellige steder. Jeg vil ikke være sammen med en misbruger, og jeg vil endnu mindre have, at mine børn skal vokse op med en far, der er alkoholiker. Men jeg elsker ham jo og ved ikke, hvad jeg skal gøre.
Hilsen Gitte

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Flasken kom før børnene

Døm ham ikke

Kære Gitte
Jeg tror, du godt ved, at det ikke stopper af sig selv. Med to små børn har du en forpligtelse til at passe på dem, og du har ret i, at de ikke skal udsættes for et liv med en alkoholiker. Jeg kan kun give dig et råd: Bryd ud. Du må bede ham flytte, og hvis I skal finde sammen igen, må han først have modtaget behandling. Tomme løfter er ikke godt nok. Jeg ved godt, det lyder hårdt, men dine små børn har krav på dig og din beslutsomhed, når deres far ikke kan træffe beslutningen selv.
Du skal ikke dømme ham, for han er syg. Men sygdom kræver behandling, og det skylder han sin familie.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold