Livsstil

Brev til Mimi: Min svigerdatter er doven

29. januar 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Farmor mener, at hendes svigerdatter er doven. Hun søger kun halvhjertet job og har forskellige undskyldninger for at sygemelde sig - men har alligevel altid overskud til at se veninderne. Mimi fraråder dog at give svigerdatteren ren besked. I stedet skal hun vælge en anden og mere pædagogisk vej ...

Kære Mimi
Jeg skriver til dig, fordi min svigerdatter er ved at gå mig på nerverne. Hun og min søn flyttede sammen for syv år siden, og de har to små drenge. Siden den yngstes fødsel for to år siden har min svigerdatter ikke arbejdet. Før havde hun af og til job i butikker, men var også på kontanthjælp i perioder. Hun mener, at hun fejler alt muligt og render hele tiden til læge, og hun har været sygemeldt med uforklarlige smerter og voldsom træthed. På det seneste har hun fået social angst, men hun har ingen problemer med at drøne rundt i byen og mødes med veninderne. Hun har søgt arbejde, men jeg har på fornemmelsen, at hun kun søger job, hvor hun er sikker på at få afslag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min søn er kørt træt

Min søn arbejder meget og har en del overarbejde. Der skal mange penge til, og jeg kan mærke, at han er ved at være træt. Efterhånden tror jeg også, han er så lidt som muligt hjemme, fordi hun mest ligger på sofaen og beklager sig. Hun er sød mod drengene, men de bliver afleveret i institution om morgenen og hentet lige inden lukketid, selv om hun har går hjemme. Er der noget som helst, jeg kan gøre? Min mand siger, at hun burde få besked på at tage sig sammen, men det er svært at få sagt. Hendes mor har forskellige diagnoser og har heller ikke haft arbejde i mange år. Har du et godt råd?
Hilsen Farmor

LÆS OGSÅ: Brev til Anne-Marie Østersø: Jeg savner min tidligere svigerdatter

Pas på ikke at skabe splid

Kære Farmor
Din svigerdatter er tydeligvis ramt af arven fra sin mor, der har været en skidt rollemodel. Det er svært at undgå at se en sammenhæng mellem de mange sygdomme, og at hun ikke kan tage sig sammen. Jeg tror, at hun inderst inde er utilfreds med sig selv og skal finde på undskyldninger for sin manglende indsats. Men jeg er bange for, at det kun vil gøre situationen værre, hvis du tager bladet fra munden. Hun vil ikke ændre sig, men det kan sætte splid mellem jer.

Tilbyd din hjælp

Heldigvis er der en anden vej, du kan gå: Vær ekstra sød over for hende. Spørg deltagende til hendes lidelser og tag dig af dine børnebørn. Du kan tilbyde at hente dem tidligt om eftermiddagen et par gange om ugen, så de ikke skal være hele dagen i institutionen. Tal også med din søn og spørg ham, om der er noget, du kan hjælpe med. Måske bliver han så træt af det hele, at det ender med skilsmisse. Det kan du desværre ikke forhindre. Det er deres liv, og det er dem, der må leve det.
Men prøv at bide irritationen i dig. Vær sød og hjælpsom, så du måske kan få et godt forhold til din svigerdatter og dermed bedre trænge igennem med dit budskab. Formaninger nytter intet, som jeg ser det.

Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold