Livsstil

Brev til Mimi: Min veninde har såret mig

29. juli 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Ditte har en god veninde, som hun har kendt siden barndommen, og som støttede hende, da hun som teenager mistede sine forældre. Nu har veninden såret hende dybt, og Ditte ved ikke, om hun kan tilgive hende. Læs Mimis råd her.

Hej Mimi
Jeg er blevet dybt såret af min veninde, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal håndtere det. Min veninde og jeg har kendt hinanden, siden vi var helt små og kender hinandens livshistorier. Jeg var kun 19 år, da jeg mistede mine forældre og stod helt alene. Jeg har klaret mig godt trods alt, og min veninde var dengang en stor støtte for mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Græd af frustration

For et stykke tid siden havde jeg hende på besøg, og hun fortalte mig, hvor svært hun har det med sine forældre, der nu er gamle. De er meget krævende, og hun bruger meget tid på at passe dem. Hun endte med at græde, fordi hun var så frustreret over det, og jeg trøstede hende, så godt jeg kunne.
Inden hun gik, sagde hun, at jeg skulle være glad for, at jeg slap for det problem. Jeg blev så paf, at jeg ikke fik svaret, men efter hun var gået, blev jeg virkelig ked af det, og jeg har siden undret mig over, hvordan hun kunne sige sådan. Jeg ville give alt for stadig at have mine forældre. Jeg føler, hendes bemærkning var meget taktløs, og jeg ved ikke, om jeg kan tilgive hende.
Hilsen Ditte

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Jeg følte mig svigtet af min veninde

En taktløs bemærkning

Hej Ditte

Jeg er enig med dig i, at det var meget taktløst sagt af din veninde. Jeg vil dog med det samme undskylde hende med, at hun var ked af det og frustreret, som du selv skriver. Når vi har det sådan, kan vi vist alle komme galt af sted med en sårende bemærkning, fordi vi er så optagede af os selv og vores egne problemer.
Jeg er helt sikker på, at din veninde ikke har villet såre dig. Det ved du nok også godt inderst inde. Derfor skal du tale med hende. Fortæl hende, hvor ked af du blev, og derefter skal du tilgive hende hurtigst muligt.
Selv over for dem vi holder mest af, kan der “ryge en finke af panden”, men med den store betydning din veninde har haft i dit liv, skal du holde fast i venskabet.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold