Livsstil

Brev til Mimi: Mor og far favoriserer min søster

29. april 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Storesøster er ulykkelig, fordi hun gang på gang bliver forbigået af sine forældre. De har travlt med at rose hendes 16-årige lillesøster, mens det er en selvfølge, at hun klarer sig godt. Læs Mimis råd her ...

Hej Mimi
Jeg er en pige på 21 år, der bor hjemme sammen med min lillesøster på 16. Min forældre har altid favoriseret hende frem for mig, og de fortæller hende tit, at hun er sød og dygtig og nok skal blive til noget. Det har de aldrig sagt til mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De overser mig

Jeg synes egentlig, jeg klarer det meget godt. Jeg får gode karakterer på studiet og har søde veninder, men det er, som om mine forældre fuldstændig overser mig. Jeg elsker min søster og synes også, hun er dygtig og god, så det er ikke, fordi jeg er jaloux. Jeg kunne bare godt tænke mig, at mine forældre også ”så” mig. Hvorfor er de så tarvelige?
Hilsen Storesøster

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Han var ikke den bror, jeg drømte om

Tal med dine forældre

Søde Pige
Det er godt, du skriver. Her er kun ét at gøre: Tal med dine forældre. Du skal ikke lade dem tale udenom, men holde fast i, at det er et problem, som du er meget optaget af. Jeg tror slet ikke, det betyder, at de ikke elsker dig lige så meget som din søster. Men måske føler de, at hun har mere brug for ros end dig, fordi du klarer dig godt.
Det kan også spille ind, at du er voksen, selv om man aldrig kan få ros nok af sine forældre, uanset hvor gammel man bliver. Jeg kan godt forstå, du synes, det er tarveligt, men en god samtale skal nok få løst op for det hele.
Har du i øvrigt overvejet at flytte hjemmefra? Jeg kender ikke din situation, men jeg flyttede selv i lejlighed som 19-årig, og selv om jeg ofte kom hjem på besøg, følte jeg, at mine forældre påskønnede mig og mine besøg lidt mere efter flytningen.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold