Livsstil

Brev til Mimi: Skal jeg flytte sammen med kæresten?

8. juli 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
En læser har fundet kærligheden, og nu har hendes kæreste tilbudt, at hun og hendes søn kan flytte ind i hans hus. Det vil hun meget gerne, men hendes 12-årige søn vil nødig skifte skole og miste sine venner. Mimi er ikke i tvivl om sit råd ...

Kære Mimi
Jeg er en kvinde på knap 40 år med en søn på 12, som jeg har været alene med, siden han lille. For et års tid siden mødte jeg en mand, som jeg er rigtig glad for. Han kommer også fint ud af det med min søn, som er hos sin far cirka hver tredje weekend.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har tilbudt ham en hund

Min søn og jeg bor i lejlighed i byen, mens min kæreste bor i hus i en forstad. Nu har han foreslået, at vi flytter ud til ham. Det vil jeg gerne, men det er et problem for min dreng. Han vil få et fint, stort værelse, men han vil miste sine kammerater, og han bliver nødt til at skifte skole. Jeg har spurgt ham, og han blev meget ked af det. Min kæreste og jeg har prøvet at tilbyde ham en hund, men den kan jo ikke erstatte de gode venner, han har. Det vil være alt for besværligt med transport, hvis han skal fortsætte sin gamle skole.
Det er allerede et problem nu, når jeg besøger min kæreste. Min søn er ikke gammel nok til at være alene hjemme, og hvis han er med på weekend, sidder han og surmuler. Jeg ved godt, at jeg kan bestemme, at vi skal flytte, men jeg er i tvivl. Kan du give mig et godt råd?
Hilsen Mor S

LÆS OGSÅ: Sådan får du talt om problemer i familien

Se tiden an

Kære Mor S
Jeg ville vente et par år med at rykke teltpælene op. Du har jo heller ikke kendt den dejlige mand ret længe, og at flytte hjem til ham vil skabe et afhængighedsforhold. Hvis I skal flytte sammen, er det efter min mening bedst, at I finder en ny fælles bolig. Det giver mere lighed, og det vil samtidig betyde, at I kan tage hensyn til din søns skole.
Men som sagt ville jeg vente et par år. Til den tid er din søn også færdig med den første del af skoleforløbet og skal videre med en ungdomsuddannelse. Det er en god anledning til at skifte miljø, hvis du og din kæreste stadig holder sammen.
Med hensyn til weekenderne kan du og din kæreste måske i de fleste tilfælde ses hos dig, når din søn er hjemme, så han har sit værelse og sine venner i nærheden. Så kan du besøge kæresten, når din søn er hos sin far.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold